Antena Căutare

O fotografie în care doi şoareci se bat într-o staţie de metrou, câştigătoare a unui prestigios premiu londonez

O imaginea în care doi şoareci sunt surprinşi confruntându-se pe peronul unei staţii de metrou din Londra a fost cea mai votată de public în cadrul concursului Wildlife Photographer of the Year, organizat de Muzeul de Istorie Naturală londonez, anunţă CNN.

Intitulată "Station Squabble", fotografia lui Sam Rowley a fost aleasă dintre peste 48.000 de imagini care prezintă viaţa sălbatică a animalelor.

Imaginea surprinde doi şoareci bătându-se pe câteva firimituri găsite în staţia de metrou.

"Toată lumea ştie de şoarecii de la metrou, dar nu cred că i-a mai văzut cineva până acum în această ipostază", a declarat pentru CNN Rowley, în vârstă de 25 de ani, cercetător la BBC.

El a admis că s-a confruntat cu "priviri ciudate" din partea călătorilor pe când stătea întins pe peroanele din mai multe staţii londoneze, dar a adăugat: "Oamenii erau chiar curioşi - vorbăreţi şi drăguţi cu privire la întreaga situaţie".

Fotografia lui Rowley a primit premiul publicului Wildlife Photographer of the Year LUMIX miercuri, după ce a fost selectată dintr-o listă de 25 de imagini.

Alte patru instantanee au fost lăudate, printre acestea aflându-se o imagine a unui urangutan obligat să ia parte la un spectacol în Bangkok, alta cu doi jaguari ţinând în colţi o anaconda în Brazilia, o fotografie cu un rinocer în Kenya şi cea a unui grup de reni.

Michael Dixon, directorul Muzeului Natural de Istorie din Londra, a afirmat că instantaneul oferă ''o privire fascinantă despre modul în care se desfăşoară viaţa sălbatică într-un mediu dominat de prezenţa omului''.

Sursa : news.ro

Din Cartea Recordurilor. Iubire de peste 80 de ani, pentru cel mai bătrân cuplu căsătorit! „Suntem îndrăgostiți” - Foto... Erou la serviciu, erou în timpul liber! Ionuț a salvat sute de oameni, cu un simplu gest pe care îl poate face oricine: ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x