Căutare Live

O fotografie în care doi şoareci se bat într-o staţie de metrou, câştigătoare a unui prestigios premiu londonez

O imaginea în care doi şoareci sunt surprinşi confruntându-se pe peronul unei staţii de metrou din Londra a fost cea mai votată de public în cadrul concursului Wildlife Photographer of the Year, organizat de Muzeul de Istorie Naturală londonez, anunţă CNN.

Intitulată "Station Squabble", fotografia lui Sam Rowley a fost aleasă dintre peste 48.000 de imagini care prezintă viaţa sălbatică a animalelor.

Imaginea surprinde doi şoareci bătându-se pe câteva firimituri găsite în staţia de metrou.

"Toată lumea ştie de şoarecii de la metrou, dar nu cred că i-a mai văzut cineva până acum în această ipostază", a declarat pentru CNN Rowley, în vârstă de 25 de ani, cercetător la BBC.

El a admis că s-a confruntat cu "priviri ciudate" din partea călătorilor pe când stătea întins pe peroanele din mai multe staţii londoneze, dar a adăugat: "Oamenii erau chiar curioşi - vorbăreţi şi drăguţi cu privire la întreaga situaţie".

Fotografia lui Rowley a primit premiul publicului Wildlife Photographer of the Year LUMIX miercuri, după ce a fost selectată dintr-o listă de 25 de imagini.

Alte patru instantanee au fost lăudate, printre acestea aflându-se o imagine a unui urangutan obligat să ia parte la un spectacol în Bangkok, alta cu doi jaguari ţinând în colţi o anaconda în Brazilia, o fotografie cu un rinocer în Kenya şi cea a unui grup de reni.

Michael Dixon, directorul Muzeului Natural de Istorie din Londra, a afirmat că instantaneul oferă ''o privire fascinantă despre modul în care se desfăşoară viaţa sălbatică într-un mediu dominat de prezenţa omului''.

Sursa : news.ro

Din Cartea Recordurilor. Iubire de peste 80 de ani, pentru cel mai bătrân cuplu căsătorit! „Suntem îndrăgostiți” - Foto... Erou la serviciu, erou în timpul liber! Ionuț a salvat sute de oameni, cu un simplu gest pe care îl poate face oricine: ...
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
Dacă ești atentă de fiecare dată la ce îți transmis astrele, poți afla 10 semne că te...
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu multe...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x