Căutare Live

O nouă planetă locuibilă, descoperită de NASA! Cum arată și cât de mult seamănă cu Pământul! FOTO

O nouă planetă ce ar putea fi locuibilă a fost descoperită de NASA, cu ajutorul satelitului TESS. Aceasta se află la doar 100 de ani-lumină față de sistemul nostrum solar.

Planeta TOI 700 d

Planeta, numită TOI 700 d, a fost descoperită de Satelitul de monitorizare a exoplanetelor în tranziţie (Transiting Exoplanet Survey Satellite - TESS) și este una dintre cele câteva de planete cu dimensiuni asemănătoare Pământului ce au fost identificate într-o zonă locuibilă din preajma unei stele.

Iniţial, Satelitul de monitorizare a exoplanetelor în tranziţie (Transiting Exoplanet Survey Satellite, TESS) a clasificat greşit steaua, ceea ce înseamnă că planetele care o orbitează au părut mai mari şi mai calde decât erau de fapt. Însă, mai mulţi astronomi amatori, inclusiv un elev de liceu, care lucrează cu membrii echipei TESS, au identificat eroarea.

„După ce am corectat parametrii stelei, dimensiunile planetelor au fost reduse şi ne-am dat seama că era cam de dimensiunea Pământului şi că era aflată în zona potenţial locuibilă", a spus Emily Gilbert, studentă la Universitatea din Chicago.

Descoperirea a fost confirmată ulterior cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer.

Noua planetă orbitează în jurul unei stele pitice, TOI 700, ce se află la o distanță de 100 de ani-lumină de Pământ. Această stea are aproximativ 40% din dimensiunea Soarelui şi este de două ori mai rece.

Alte câteva planete similare au fost descoperite anterior, în special cu ajutorul telescopului spaţial Kepler, dar aceasta este prima descoperită de TESS, ce a fost lansat în 2018.

TESS se stabilizează pe o zonă a cerului pentru a detecta dacă obiectele - planetele - trec prin faţa stelelor, ceea ce determină o scădere temporară a luminozităţii astrelor. Acest lucru permite TESS să deducă prezenţa unei planete, dimensiunea şi orbita acesteia.

Cercetătorii nu au stabilit încă din ce este formată planeta TOI d şi nici care este compoziţia atmosferică şi temperatura de la suprafaţă.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri