Antena Căutare

Oradea: O femeie de 80 de ani vrea sa ajunga la Polul Sud!

La 80 de ani, o femeie din Oradea, biolog de meserie, nu si-a pierdut deloc gustul aventurii. A fost de curand pana la Polul Nord, asta dupa ce toata tineretea si-a dorit sa vada de aproape ursii polari. Acum viseaza sa ajunga la Polul Sud, chiar daca medicul a sfatuit-o sa-si vada de batranete.

De dragul lui Fram, ursul polar din cartea lui Camil Petrescu, doamna Anna a mers pana la capatul lumii. A vizitat Islanda, Alaska, Laponia si Groenlanda: “Decat sa stau acasa gura-casca la televizor si sa astept pensia…

Mai bine s-a plimbat. Prin zone prin care altii nici cu gandul nu ajung. Si s-a intors cu amintiri de neuitat. I-a cunoscut pe eschimosi si a indurat, alaturi de ei, temperaturi de minus 35 de grade. A adunat cenusa de la vulcanul din Islanda care a speriat Europa. Dar n-a intalnit ursii polari. Si poate c-a fost mai bine asa.

Desi are inima slabita, iar problemele de sanatate se inmultesc pe zi ce trece, doamna Anna nu si-a pierdut gustul aventurii. Viseaza acum sa ajunga la Polul Sud.

Astronomii au descoperit un roi galactic urias, ce "produce" stele pe banda rulanta... Moment emotionant: Doua gorile se reintalnesc, dupa 3 ani petrecuti la distanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x