Antena Căutare

O pagină din Noul Testament a ieșit la iveală după 2000 de ani!

Un manuscris rar, care s-a dovedit a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan de acum 2.000 de ani, a fost scos la licitaţie pe eBay contra unei sume iniţiale de 99 de dolari

Un manuscris rar, care s-a dovedit a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan de acum 2.000 de ani, a fost scos la licitaţie pe eBay contra unei sume iniţiale de 99 de dolari.

Ceea ce se credea a fi iniţial doar un manuscris vechi, s-a dovedit ulterior a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan de acum 2.000 de ani. Papirusul grecesc datează din anii 250-350 d. Hr. şi este un fragment din Evanghelia lui Ioan. Fragmentul din Noul Testament include şase linii de text scrise în greacă de la Ioan 1:50-51, pe o parte, şi un text creştin încă neidentificat pe partea opusă, relatează Daily Mail, citat de Mediafax.

Cartea din care s-a rupt această pagină aparţine, cel mai probabil, unuia dintre textele biblice scrise în acele timpuri, când preoţii creştini copiau versete întregi pe foi de papirus pentru a putea răspândi religia în lume.

“Fragmentul de papirus, de dimensiunea unui card bancar, nu este, în prezent, catalogat în lista oficială de manuscrise ale Noului Testament”, afirmă expertul în domeniu Brice C. Jones.

Vești excelente! Cupidon își face apariția în viața Leilor. Horoscopul zilei de miercuri, 25 noiembrie, cu Camelia Pătră... Descoperire șocantă la o măcelărie! Clienții s-au îngrozit când au aflat ce carne au cumpărat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x