Antena Căutare

O profesoară concediată de școală a lăsat un mesaj neașteptat elevilor pe tablă. Mătrurisirea citită de toți copiii a uimit

O profesoară a lăsat un mesaj de adio elevilor săi după ce a susținut că a fost concediată pentru că nu s-a opus unei reguli stricte de notare pe care o avea școala. Elevii au fost uimiți.

O profesoară concediată de școală a lăsat un mesaj neașteptat elevilor pe tablă. Mătrurisirea citită de toți copiii a uimit
O profesoară concediată de școală a lăsat un mesaj neașteptat elevilor pe tablă. | Captură Facebook

Majoritatea elevilor au întotdeauna acel profesor care este mult mai strict decât ceilalți, dar majoritatea educatorilor practică totuși răbdarea, profesionalismul și empatia. O profesoară strictă cu elevii susține că a fost concediată pentru abordarea sa strictă la clasă, legată de faptul că i s-a cerut să nu mai pună niciunui elev note mai mici de 5.

Derutată de regula aparent impusă a școlii conform căreia nu putea să noteze lucrările elevilor cu mai puțin de 50% din nota 10, ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această politică. Fiind profesoară de 17 ani, aceasta era o regulă pe care nu o mai întâlnise niciodată, iar când a argumentat această situație, se pare că i-a fost reziliat contractul. Practic, urma ca elevii să nu aibă note mai mici de 5 în catalog, indiferent de situație.

Profesoara a refuzat regula de a nu oferi elevilor note mai mici de 5: "Nu am cum să notez cu 5 o locrare care nu a fost predată"

Doamna Tirado, lucra la un liceu din Port St Lucie, Florida, înainte de a fi concediată pe 14 septembrie 2018, după o ceartă cu seniorul său din facultate. Totul a început atunci când aceasta a întrebat cum ar putea să noteze o lucrare care nu i-a fost dată în primul rând. Potrivit Manualului pentru elevi și părinți al școlii, niciun profesor nu are voie să dea unei eleve o notă sub 50% din maximul care poate fi acordat - chiar dacă lucrarea este incompletă sau de calitate inferioară, potrivit Mirror.

Ea a dat clasei sale de studii sociale din anul opt două săptămâni pentru a finaliza un proiect, dar la sfârșitul perioadei de timp alocate, un număr de elevi nu au predat nicio lucrare. Întrucât a primit o notificare de concediere fără niciun motiv oficial, pentru că se afla încă în perioada de probă, ea a lăsat un mesaj de adio pe tablă.

Acesta suna astfel: "La revedere copii, doamna Tirado vă iubește și vă dorește tot ce e mai bun în viață! Am fost concediată pentru că am refuzat să vă dau totuși 50% din maxim pentru că nu ați predat nimic. [Cu drag] doamna Tirado" și a postat pe Facebook o fotografie cu biletul de adio. Postarea a devenit ulterior virală la acel moment.

În comentariile de sub postarea sa, profesoara a dezvăluit că a fost nevoită să scrie mesajul pe tablă de două ori, deoarece personalul școlii l-a șters prima dată. Ea a adăugat că în contractul ei nu era menționat nimic despre notare și a promis că va lua legătura cu sindicatul local al profesorilor și cu un avocat pentru a "lupta împotriva acestui lucru".

Vorbind la canalul american de știri WLOS, profesoara a spus: "Dacă nu există nimic de notat, cum pot da cuiva 50% din notă? Susțin faptul că nu primești ceva pentru nimic. Vreau ca politica să fie schimbată, și nu doar aici", iar alte persoane de pe pagina ei de Facebook au aplaudat decizia profesoarei la momentul respectiv. Un utilizator de Facebook a scris: "Este adevărat? Și eu aș fi rămas fără slujbă".

În urma rezilierii contractului ei, un purtător de cuvânt al districtului școlar a declarat "Doamna Tirado a fost eliberată din funcția de instructor deoarece performanța ei a fost considerată sub standard, iar interacțiunile ei cu elevii, personalul și părinții au fost lipsite de profesionalism și au creat o cultură toxică în campusul școlii". Purtătorul de cuvânt a menționat, de asemenea, politica de notare a școlii, afirmând că "nu există nicio politică care să interzică unui profesor să înregistreze un zero pentru munca neprezentată".

O investigație realizată de CBS12 News Investigates a descoperit ulterior numeroase plângeri ale elevilor și părinților cu privire la profesoară, precum și îngrijorări din partea colegilor cu privire la comportamentul acesteia. Pe baza unor noi informații împărtășite cu administratorii școlii, a existat o anchetă privind un posibil abuz fizic. Doamna Tirado a negat că ar fi atins vreodată fizic un elev și a declarat pentru CBS12 News că nu a văzut raportul de investigație până când CBS12 News Investigates nu i l-a adus la cunoștință. Investigațiile au susținut că nu numai că a strâns un elev de gât, dar a și pălmuit un alt elev, lucru pe care aceasta l-a negat.

Când a fost întrebată dacă i-a umilit în public pe acești elevi, o altă îngrijorare legată de comportamentul ei, ea a declarat pentru CBS12: "Um, depinde. Eu zic că nu, dar depinde de constituția persoanei, de ceea ce ar constitui o umilință, nu". Ea a declarat apoi pentru CBS12 News Investigates că a angajat un avocat, iar plângerile împotriva ei sunt în curs de evaluare.




Iluzie optică virală! Poți să găsești iepurașul din imagine? Doar cei cu privire ageră de vultur reușesesc în cel mult 7... O mamă a pus un anunț în care preciza că angajează o femeie care să o ajute la călcatul hainelor. Ce a urmat a făcut-o s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x