O "puşculiţă" cu monede de aur, descoperită în Israel

Un tezaur format din şapte piese de aur antice a fost descoperit într-un ulcior de lut în timpul săpăturilor din apropiere de oraşul Yavne, în centrul Israelului, a anunţat duminică Autoritatea israeliană pentru Antichităţi (AIA), citată de Times of Israel.

Piesele datează de la începutul perioadei islamice timpurii, secolele VII-XIX. Au fost descoperite la intrarea unui cuptor ceramic prezent în sit.

"Ar putea fi vorba despre economiile personale ale unui olar", conform unui comunicat al Autorităţii. Ulciorul, în parte spart, "constituia poate puşculiţa sa".

Arheologii au făcut descoperirea într-o fostă zonă industrială din sit activă, care ar fi funcţionat sute de ani şi care cuprindea un număr însemnat de cuptoare de olărit.

Aceste cuptoare erau folosite pentru fabricarea de borcane, ghivece şi boluri, potrivit AIA.

Excavaţiile arheologilor au permis de asemenea scoaterea la lumină a unei mari instalaţii de producţie de vin datând din epoca persană, secolele IV-V înainte erei noastre.

Autoritatea Terenurilor din Israel finanţează săpăturile în vederea construirii unui nou cartier pe aceste locuri.

Sursa : news.ro

Parteneri
3 tipuri de aplicații recomandate femeilor. Ce platforme trebuie să ai pe telefon
Printre numeroasele aplicații recomandate femeilor se numără platforme ce pot ajuta utilizatorii la nivel psihic, dar și fizic. Platformele au avansat de-a lungul anilor și acum oferă opțiuni ce pot ușura viața utilizatorilor.
Catine.ro
Ultimele știri