Antena Căutare

"O să fie măcel!" Profețiile călugărului român din Bucovina care și-a prezis moartea la 129 de ani

Pustnicul Zosima a murit în octombrie 2008, la vârsta de 129 de ani. Acesta a fost un sihastru ce nu a fost văzut de prea multă lume. De aceea oamenii cred că ar fi vorba doar despre o legendă şi că pustnicul Zosima nu ar fi existat niciodată.

Pustnicul Zosima a murit în octombrie 2008, la vârsta de 129 de ani. Acesta a fost un sihastru ce nu a fost văzut de prea multă lume. De aceea oamenii cred că ar fi vorba doar despre o legendă şi că pustnicul Zosima nu ar fi existat niciodată.

Se spune că acesta şi-a fi prezis moartea, cu data exactă, înainte cu un an și și-ar fi săpat singur groapa, fiind îngropat de Ioan Baron, ucenicul său. Ultima dorinţă a sihastrului a fost aceea de a nu-i fi pusă cruce deasupra mormântului pentru a nu şti nimeni unde este îngropat.

"O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”, i-ar fi spus Zosima ucenicului său.

Călugărul Zosima a trăit, până în anul 1959, la Mănăstirea Rarău, de unde a fost nevoit să plece, temându-se de comuniști. Nimeni nu a mai ştiut de el până în anul 2000, spunându-se că ar fi murit.

Articolul continuă după reclamă

Sursa: adevarul.ro

Atenție la fustă! Vântul poate fi cel mai mare adversar al femeilor cochete!... Mesajul viral scris de un român. Nimeni nu i-a mai blocat căile de acces când a citit ce scria pe hârtie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x