Antena Căutare

O sculptura a lui Brancusi a fost vanduta cu 12,6 milioane de dolari

Sculptura „Prometeu” realizata de Constantin Brancusi in 1911 a fost vanduta cu 12.6 milioane de dolari in cadrul unei licitatii organizate miercuri seara la New York.

Sculptura lui Constantin Brancusi are forma unui cap inclinat, este realizata din bronz si masoara 17,7 centimetri, se mentioneaza in catalogul de licitatii al casei Sotheby's. Pentru realizarea sculpturii, Brancusi l-a avut ca model pe fiul unei prietene care i-a pozat cu un brat ridicat si capul inclinat.

Organizatorii licitatiei au estimat ca vor obtine intre sase si opt milioane de dolari pe sculptura lui Branscusi, iar costul final a constituit o surpriza.

„Prometeu" face parte dintr-o serie de patru sculpturi similare turnate in 1911. Celelalte trei opere de arta ale sculptorului roman fac parte din colectiile unor muzee din New York, Washinggton si Paris.

Foto: sothebys.com

Marea Britanie: Un stejar vechi de 300 de ani a fost vopsit in roz fosforescent... China: Locuieste pe mijlocul unei sosele, dupa ce a refuzat demolarea locuintei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x