Antena Căutare

O strofă inedită din volumul "Florile răului", adăugată de mână de Baudelaire, scoasă la licitaţie

O ediţie originală "Florile răului", de Charles Baudelaire, care cuprinde o strofă inedită din poemul "Les Bijoux", adăugată de mână de către poet, va fi scoasă la vânzare pe 22 noiembrie, la Drouot, Paris, potrivit AFP.

Această strofă inedită a fost semnalată de Yves-Gérard Le Dantec (1898-1958), specialist în opera lui Baudelaire, în notele şi variantele primei ediţii a operei lui Baudelaire apărută în colecţia Pléiade. Însă proprietara volumului unde poetul a adăugat această strofă şi moştenitorii săi nu au dorit să o facă publică.

Casa Art-Valorem, care organizează vânzarea la Drouot, a ataşat la volumul propus pentru licitaţie o scrisoare a lui Yves-Gérard Le Dantec, datată 20 februarie 1928, în care solicită, în zadar, proprietarei să facă publică această strofă inedită.

Publicat în 1857, colecţia "Les Fleurs du mal" a făcut de asemenea obiectul unui "ultraj la morala politică". Poemul "Les Bijoux", caracterizat obscen, a fost interzis (împreună cu alte cinci poeme din volum). Cele opt catrene care compun poemul erotic evocă o femeie goală şi lascivă care poartă pe ea doar bijuterii.

Volumul oferit iniţial de Baudelaire criticului literar Gaston de Saint-Valry (1828-1881) a fost estimat între 60.000 şi 80.000 de euro.

Sursa : news.ro

Soțul și-a anunțat soția că au câștigat la loterie, dar răspunsul femeii l-a uluit! „Am o veste, mai mare decât premiul ... Buddy, influencerul care nu vorbește. Cum a ajuns el să strângă sute de like-uri pentru o poza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x