Antena Căutare

Un om disperat a sunat la 112: " - Alo, o ursoaică și trei pui sunt la mine în magazin!" Clipe de panică în Tușnad

Jandarmii harghiteni au intervenit, duminică seara şi luni dimineaţa, pentru îndepărtarea unor urşi din staţiunea Băile Tuşnad, într-unul dintre cazuri o ursoaică intrând într-un magazin din localitate, în căutare de hrană.

Un om disperat a sunat la 112: " - Alo, o ursoaică și trei pui sunt la mine în magazin!" Clipe de panică în Tușnad
O ursoaică și trei pui au intrat într-un magazin din stațiunea Tușnad | Captură video ilustrativă

Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita a informat că, în ultimele 12, ore s-au primit patru apeluri la numărul de urgenţă 112, care semnalau prezenţa unor urşi în staţiune.

Vânzătorul magazinul a anunțat la 112 că urșii au intrat în interior

Primul apel anunţa că o ursoaică şi trei pui ar fi intrat într-un magazin din staţiune. Din cele relatate de femeia care a sunat la numărul de urgenţă, ursoaica a fost atrasă de alimentele din magazin.

Urșii umblă pe străzi, de două luni de zile. Sătenilor dintr-o comuna din Mureș le este frică să mai iasă din case

A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Până la sosirea acestuia, la faţa locului a intervenit un jandarm montan din cadrul Postului Băile Tuşnad, care a reuşit îndepărtarea ursoaicei.

Al doilea apel, la o oră distanță: un alt urs, în mijlocul stațiunii

La mai puţin de o oră, a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat anunţând despre prezenţa unui urs în mijlocul staţiunii. Şi acesta a fost îndepărtat de echipajul de jandarmi aflat în zonă.

În acelaşi timp, ursoaica a revenit în staţiune şi a încercat din nou să intre în magazinul din localitate, fiind îndepărtată din nou.

Al treilea apel, la miezul nopții: urs la o ghenă de gunoi

Aproape de miezul nopţii a fost primit cel de-al treilea apel, de la o femeie care anunţa prezenţa unui urs la o ghenă de gunoi, animalul fiind alungat înspre pădure. Luni dimineaţă, în jurul orei 3,00, a fost primit al patrulea apel, prin care un bărbat semnala prezenţa unei ursoaice cu trei pui la uşa garajului propriu din aceeaşi staţiune. Ursoaica a fost îndepărtată înspre pădure.

Echipajul de jandarmerie care a acţionat a rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin. Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

"Luceafărul", de Mihai Eminescu, recitat de 21 de actori ai Naţionalului bucureştean în auto-izolare... Iluzia optică ce provoacă isterie online! Tu poți să găsești pisica din bibliotecă? Cei mai mulți renunță, după minute b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x