Antena Căutare

O zi până la Luna Sângerie. Ce să NU faci pe 27 iulie, în timpul Eclipsei totale de Lună

Locuitorii din emisfera estică a planetei vor avea parte de un spectacol astronomic deosebit pe 27 iulie, când inclusiv românii vor asista la cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI.

Locuitorii din emisfera estică a planetei vor avea parte de un spectacol astronomic deosebit pe 27 iulie, când inclusiv românii vor asista la cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI.

Durata maximă a fazei totale, în anumite regiuni, va fi de 103 minute.

Eclipsa va fi vizibilă și din România, anunță Observatorul Astronomic Amiral Urseanu, din București. În timpul eclipsei vom asista și la un alt fenomen, cunoscut drept Luna Sângerie: Luna trece prin umbra Pământului și capătă un culoare roșiatică.

În acest an, durata eclipsei, de 1 ore și 43 de minute, este foarte aproape de limita maximă posibilă pentru un asemenea fenomen – care este de 1 oră și 47 de minute.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie va fi cea mai lungă eclipsă a secolului şi cea de-a doua mare din acest an. Pe măsură ce fenomenul se apropie, acesta provoacă o serie de reacţii în lanţ în relaţiile interumane.

Evită orice formă de divertisment - De cele mai multe ori, chiar şi o întâlnire banală la un restaurant poate fi contramandată din senin sau poate fi presărate cu incidente neplăcute.

Evită să găteşti - Cu cât vei lucra mai mult în bucătărie în timpul eclipsei, cu atât vei risca să te accidentezi sau să provoci un incendiu fără să îţi dai seama.

Nu consuma alcool - Oricât de bună ţi s-ar părea ideea de a savura un vin într-o seară de vineri, nu face asta când e eclipsă, căci s-ar putea ca a doua zi să resimţi efectele negative ale deshidratării.

Abţine-te de la cumpărături - Dacă nu vei rezista tentaţiei, s-ar putea să îţi dai seama că ai cheltuit mai mult decât trebuie, potrivit clickpentrufemei.ro.

FOTO! Toți o admirau, nimeni nu știa cine e! Cum arată Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu... Imaginile care au făcut înconjurul lumii! A cântărit doar 878 de grame când a venit pe lume, dar acum e un băiețel perfe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x