Antena Căutare

Oamenii de știință au descoperit misterul unui cadavru de 300 de ani al unui preot austriac păstrat aproape intact! Ce fel de viață a dus preotul și de ce vicii suferea

Savanții au descoperit secretul mumificării unui cadavru de 300 de ani! Cine era omul și în ce condiții a murit pentru ca trupul său să reziste aproape intact în ciuda trecerii timpului.

Savanţii au descoperit ce se ascunde în spatele secretului de mumificare al corpului unui preot austriac mort de aproape 3 secole, îngropat în 1746.
Cadavrul, care a primit porecla de ”Leather Franzy”, a încins spiritele în momentul descoperirii. Lumea dorea să afle cine a fost cu adevărat și ce obiceiuri a avut omul al cărui trup este atât de bine conservat în ciuda trecerii a 300 de ani.

Experţii ne oferă răspunsul! Cadavrul este al unui preot austriac pe nume Franz Xaver Sydler von Rosenegg şi a trăit între anii 1709 şi 1746 în St. Thomas am Blasenstein, Austria. Conform descoperirilor, omul a murit de tuberculoză şi nu de epilepsie aşa cum se considera anterior. Savanții au descoperit, de asemenea că era un fumător înrăit. Examinarea mumiei s-a efectuat pe o durată de 10 luni și a fost realizată de Andreas Nerlich, Peter Hofer şi Oliver Perschel de la Universitatea din Munchen, spune descopera.ro.

Oamenii de știință menționează că „Plămânul drept al mumiei prezintă semne avansate de tuberculoză şi de hemoragie internă, acestea fiind cel mai probabil cauzele morţii.

Pielea şi oasele reprezintă indicii că preotul era bine hrănit şi nu trebuia să muncească din greu. Urmele de pe incisivi indică faptul că avea obiceiul de a fuma din pipă.

Corpul preotului a fost învelit cu resturi de haine, aşchii de lemn şi crengi. Preotul a fost îngropat într-o criptă, unde se presupune că temperatura de acolo a asigurat mumificarea perfectă a corpului.

Cea mai neagră zi din istoria omenirii! Aceasta a fost cea mai mare sinucidere colectivă! Cum au ajuns peste 900 de oame... Suflu nou… în cimitir! Oradea va avea un dric ecologic - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x