Live acumMireasa
Prime Time 20:00iUmor

Studiu: Oamenii născuți în ianuarie primesc mai puține cadouri decât ceilalți! Ce spun cercetătorii

Un studiu din Marea Britania a demonstrat că persoanele născute în ianuarie vor primi mai puține cadouri față de cele care sunt născute în restul anului. Acest lucru se datorează faptului că luna ianuarie este o lună specifică cheltuielilor minime, asta din cauza sărbătorilor care tocmai s-au sfârșit. 

Oamenii născuți în ianuarie

Pentru cei care își sărbătoresc ziua de naștere în prima lună a anului, acest lucru înseamnă că nu pot culege aceeași recoltă de cadouri ca și prietenii lor. Potrivit site-ului de comparație financiară money.co.uk, bebelușii născuți în ianuarie vor pierde cadouri în valoare de până la 1.120,11 lire sterline în întreaga lor viață.

Pe tot parcursul anului 2019, se estimează că adultul mediu din Marea Britanie a plătit în jur de 392 lire sterline pe cadouri pentru zile de naștere, alimentând o economie de 26 miliarde lire sterline. Cu toate acestea, în ianuarie, unul din trei adulți a admis să cheltuiască cu 34% mai puțin (13,82 GBP) pentru cadouri.

Cercetarea a scos la iveală unele obiceiuri de cheltuieli mai curioase: în medie, oamenii au mai multe șanse să cheltuiască mai mult pentru partenerii lor (92 de lire sterline), apoi pentru copii (72 de lire sterline) iar apoi pentru părinți (45 de lire sterline).

Ați admite că aveți un părinte preferat? Ei bine, se pare că nici nu trebuie să o spuneți - acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele până la urmă. Cercetările au relevat, de asemenea, că oamenii cheltuiesc cu 16% mai mult (6,72 lire sterline) pentru măme decât pentru tați.

Salman Haqqi, expert în finanțe personale la money.co.uk, a declarat pentru Devon Live: „După excesele financiare ale Crăciunului, pentru mulți oameni ianuarie este un moment prielnic pentru a reveni în controlul banilor”.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro