Antena Căutare

Obiecte care au apartinut familiei regale a Romaniei, scoase la licitatie

Permisul de conducere al Princiepesei Maria si evantaiul Reginei Elisabeta a Romaniei sunt doar cateva dintre atractiile licitatiei numite "Romania Regala". In cadrul acesteia, colectionarii de arta pot cumpara obiecte si documente rare care au apartinut familiei regale si aristocratiei romanesti.

Iubitorii de frumos au de ales din peste 140 de obiecte selectate din istoria monarhiei romanesti. Carnetul de conducere al Principesei Maria a fost eliberat de Touring- Club-ul Munchen, in 1909. La acea vreme, sa fii automobilist si sa mergi cu masina, era o performanta.

Principesa Maria este una dintre putinele femei care au strabatut Germania la volanul unui automobil. In timp ce Romania nu avea drumuri pentru masini. Valoarea acestui document a fost estimata intre 5.000 si 6.000 de euro. Piesele scoase la licitatie sunt unicat si au fost pastrate cu multa grija, fie ele carti vechi, manuscrise sau obiecte personale.

Bijuteriile, scrisorile, manuscrisele dar si tablourile prezente la licitatie poarta toate insemnele Casei Regale. Cea mai valoroasa piesa este, de departe, Ordinul Ferdinand, din 1929, in grad de Colan. Este o distinctie limitata care a fost acordata doar apropiatilor casei regale si acelora care au avut o importanta deosebita in realizarea Romaniei Mari. Distinctie pe care au primit-o Regina Maria, Nicolae Iorga si Iuliu Maniu.

Un pictor excentric realizeaza portrete exceptionale cu propriul sange... GALERIE FOTO! Propaganda din Al Doilea Razboi Mondial. Ce afise impanzeau orasele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x