Antena Căutare

Observator Special: Cat de usor este sa fii suspectat de terorism in Romania

Credeati ca furtul datelor de identificare este cel mai rau lucru care vi s-ar putea intampla? Cu regret va anunt ca nu! Daca romanii vor incepe sa ia in serios ghidul conceput de ofiterii Serviciului Roman de Informatii, fiecare dintre noi e in pericol sa fie declarat terorist. Treaba merge in felul urmator: cei de la SRI s-au gandit sa isi formeze o mica armata de informatori, care sa raporteze imediat daca intalnesc vreun element dubios pe strada. In consecinta, sfatul meu prietenesc este sa va impacati cu vecinul caruia i-ati reprosat ca v-a innebunit cu bormasina, cu colegul de munca pe care l-ati lasat fara iaurtul din frigider si sa va distantati urgent de orice prieten pus pe farse.

Serviciul Roman de Informatii a lansat un ghid prin care ii invata pe romani cum sa ii depisteze pe teroristi. Dupa ce vor citi micul ghid, simturile romanilor se vor ascuti ca cele ale lupului din “Scufita Rosie”. Ochii vor fi mai mari, cu urechile vor auzi mai bine, iar nasul va mirosi orice miscare suspecta, care, evident, va fi raportata direct pe linia gratuita catre SRI.

In Gara de Nord este probabil locul in care pot fi confundat cel mai usor cu un terorist. Cu rucsacul in spate si atent minute-n sir la mersul trenurilor, poti deveni in orice moment tinta suspiciunilor celor din jur. De aici si pana la a ajunge pe lista SRI-ului mai este doar un pas.

Cuvantul liniste va disparea practic din vocabularul teroristilor haituiti de hoardele de romani vigilenti. O simpla fotografie a celei mai importante cladiri din Romania te poate aduce cat ai clipi pe lista suspectilor de terorism. Orice persoana suspicioasa te poate reclama agentilor de informatii.

Nici macar cele mai aglomerate locuri nu vor mai fi pe placul raufacatorilor. Intr-un astfel de loc aglomerat, acestia se pot simti ca pestele in apa. Cel putin asta sustine SRI. Tot ce le ramane de facut este sa se fereasca de camerele de supraveghere si de ochii iscoditori ai oamenilor.

Romanii nu par sa intre insa in jocul SRI. “Cred ca e destul de dificil sa identifici persoane de genul asta. Depinde si daca te uiti. Eu unul nu mai uit”, spune un barbat, in timp ce o doamna este de parere ca “asta e menirea lor, sa nu fie identificati si nu cred ca vor iesi in evidenta”.

Chiar si asa, intr-o clipa de neatentie sau doar pentru ca cineva vrea sa iti faca rau, te poti trezi pe lista persoanelor capabile sa comita un atentat fara sa clipeasca.

In Romania este foarte usor sa devii terorist, din moment ce baietii cu ochi albastri pot primi rapid sesizari din partea romanilor care s-au uitat ani la rand la filmele cu James Bond.

Observator Special: Santiere cu servire rapida: muncitorii vand materiale de constructie la preturi convenabile... Observator Special: Cercetatorii lupta impotriva plictiselii: te invata cum poti propulsa o masina cu sticle de suc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x