Antena Căutare

Observator Special: Persoanele care consuma multe fructe si legume sunt mai optimiste

Oamenii de stiinta britanici spun ca pesimistii tind sa vada mereu jumatatea goala a paharului pentru ca nu mananca suficiente legume si fructe. Intr-un studiu publicat recent, cercetatorii au descoperit ca oamenii a caror dieta nu se bazeaza majoritar pe proteine, tind sa fie mai veseli si mai optimisti.

Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care consuma foarte multe legume si fructe au tendinta sa fie mai optimisti, mai veseli.

Motivul care sta in spatele reactiei este o molecula din compozitia chimica a fructelor si legumelor. Mai exact, beta-carotenul acela care nu lipseste din reclamele la produse cosmetice.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat un esantion de 1.000 de persoane. Cei din al caror meniu zilnic nu lipseau fructele si legumele erau mult mai optimisti decat ceilalti participanti la studiu. Doar ca explicatiile se opresc brusc si asta pentru ca oamenii de stiinta nu stiu sigur daca molecula din fructe produce o reactie biochimica la nivelul creierului.

Observator Special: Chelneritele din China fac armata, inainte de a servi clientii!... Constanta: Pompierii incearca de aproape o saptamana sa coboare o pisica dintr-un copac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x