Antena Căutare

Observator Special: Santiere cu servire rapida: muncitorii vand materiale de constructie la preturi convenabile

Ai nevoie de cate ceva pentru o reparatie rapida prin casa? Dai o fuga pana la primul santier. Nu ca sa te consulti cu muncitorii, ci ca sa negociezi cu ei. Sunt niste comercianti foarte buni. Orice materiale de contructie ai nevoie, ti le livreaza prompt, la preturi mult mai mici decat in magazine. Si atunci ne mai miram ca drumurile se umplu de gauri, la scurt timp dupa inaugurare? Normal ca asta se intampla, daca pietrisul si bitumul au fost "maritate" de lucratori. La fel se intampla si cu blocurile care se reabiliteaza cu mai putine materiale sau cladirile care se ridica in aceleasi conditii.

De ce sa mai bati drumul pana la magazinul cu materiale de constructie? Mai bine te opresti la primul bloc unde gasesti muncitori care lucreaza la reabilitare. Niscaiva vopsea. Poate niste var. Sau un bax de placi de izolare. Totul e de vanzare, aceasta este deviza de pe buzele tuturor.

Muncitorii, ca lucreaza la stat sau la privat, au inteles un lucru: iei putin de-aici, putin de-acolo, nu se simte. Asta e doar teoretic. In practica, fiecare gaura conteaza.

Deviza "merge si asa" nu are ce cauta in constructii. Sa simplificam lucrurile cat mai mult. Se cumpara o anumita cantitate de materiale pentru reabilitarea acestui bloc. Calitatea lucrarii depinde de folosirea tuturor produselor. Daca insa, materialele se vand pe sub mana, atunci si calitatea are foarte multe hibe. Uite asa, vom descoperi, in viitor, ca bucati din acest bloc frumos colorat, se vor desprinde pur si simplu.

Problemele reale pleaca de la cu totul altceva. Pe piata constructiilor nu exista un control real al calitatii. Ca vorbim de drumuri sau de cladiri, fiecare isi face meseria dupa ureche. Costurile sunt uriase, vedem asta cand vine vorba de autostrazi, iar calitatea indoielnica.

Observator Special: Damele, spaima barbatilor in turneele de poker... Observator Special: Cat de usor este sa fii suspectat de terorism in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x