Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Olimpiada Internaţională de Fizică: echipa României a obținut cinci medalii

Lotul olimpic de fizică al României a obţinut cinci medalii la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, desfăşurată la Tel Aviv, în Israel. Elevii români au primit patru medalii de argint şi o medalie de bronz, anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa şi Ştefan Dolteanu au fost medaliaţi cu argint, iar Sabina Drăgoi a obţinut medalia de bronz.

Ionel Emilian Chiosa a primit şi premiul special Best Creative Solution.

Toţi componenţii lotului sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, precizează MEN.

Delegaţia României a fost coordonată şi însoţită de profesorii Delia Davidescu (Liceul Internaţional de Informatică din Capitală), Adrian Dafinei şi Virgil Băran (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Tel Aviv (Israel), în perioada 7-15 iulie, şi a reunit peste 380 de concurenţi din 82 de ţări.

Competiţia a constat în susţinerea a două probe (una teoretică şi una experimentală), cu durata de 5 ore fiecare. Un concurent poate obţine un scor maxim de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică şi 20 la proba experimentală).

Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în 1967, la Varşovia (Polonia), cu participarea a 5 ţări, inclusiv România. Ţara noastră a găzduit competiţia de două ori (1972 şi 1983).

Sursa : news.ro

Recomandari