Antena Căutare

Omul de Neanderthal a fost milos si grijuliu

Cercetari recente ale specialistilor au scos la iveala "sufletul" omului de Neanderthal. O echipa de arheologi de la Universitatea York a analizat mai multe dovezi arheologice despre modul in care emotiile au inceput sa se dezvolte la omul timpuriu si care au evoluat apoi la omul modern, descoperind ca omul de Neanderthal avea un simt dezvoltat al compasiunii, scrie The Independent.



De asemenea, un alt membru al comunitatii, care avea un brat degenerat, picioare diforme si nu vedea cu un ochi a fost ingrijit aproape 20 de ani de catre semenii sai.

Doctorul Penny Spikins, care a condus cercetarile, a afirmat ca noile tehnici de cercetare foolosite in domeniu le-au permis arheologilor sa schiteze o explicatie stiintifica a ceea ce, pana nu demult, erau considerate a fi sentimentele intangibile ale omului primitiv. Spikins a ajuns astfel la concluzia ca, probabil, emotia umana fundamentala este compasiunea.

Foto: www.mentalfloss.com

Discursurile lui Winston Churchill, mixate pe un disc lansat de fortele aeriene britanice... In Cuba exista strada cu cei mai multi gemeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x