Antena Căutare

Opera de artă atribuită lui Giovanni Cimabue descoperită într-o bucătărie din Franţa, vândută la un preţ record

Opera de artă atribuită pictorului italian Giovanni Cimabue descoperită în bucătăria unei bătrâne care locuieşte în apropiere de Paris a fost vândută la un preţ record pentru o pictură medievală, scrie BBC.

Lucrarea, cu dimensiuni de 20 x 26 cm, estimată iniţial la 6 milioane de euro, a fost adjudecată contra sumei de 24 de milioane de euro.

„Christ Mocked” a fost descoperită luna trecută. A fost scoasă la vânzare prin Acteon Auction House. Cumpărătorul, din nordul Franţei, a dorit să rămână anonim.

Casa de licitaţii a spus că suma reprezintă un record pentru o pictură medievală vândută la licitaţie.

Pictura, care a stat mai mulţi ani deasupra unei plite într-o bucătărie din Compiègne, a fost descoperită de un dealer care i-a sfătuit pe proprietari să o evalueze. Testele efectuate cu lumină infraroşie au determinat asemănări cu lucările pictorului italian Cimabue, cunoscut şi ca Cenni di Pepo.

Născut în Florenţa, opera lui Cimabue (1240 - 1302) a fost influenţată în mod special de arta bizantină.

Alte două scene din aceeaşi serie a lui Cimabue sunt expuse la National Gallery din Londra şi la Frick Collection din New York.

Sursa : news.ro

NASA: O fotografie neobișnuită cu Soarele face înconjurul internetului. Focare de lumină izbucnesc pe suprafața celei ma... O nouă planetă a fost descoperită! Este cea mai mică din sistemul nostru solar! Cum arată și cum a surprins astronomii -...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x