Antena Căutare

Operatiune "Porti Deschise", la Vila Dante

Vila Dante din cartierul Primaverii este deschisa astazi romanilor. Iar numarul celor care vor sa o viziteze este deja surprinzator. Sute de oameni i-au trecut pragul inca din prima ora.

UPDATE 14.55: PSD a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM) in legatura cu faptul ca pe trotuarul din zona Vilei Dante scrie "Spre vila lui Dottore Ponta" sau "Spre vila lui Victor Ponta", verificarile fiind facute de Politia Sectorului 1. Pe strada care duce la Vila Dante, pe care a fost oprita circulatia auto, sunt inscriptii cu creta pe asfalt, la fiecare cativa metri, cu textul "Spre vila lui Victor Ponta!" sau "Spre vila lui Dottore Ponta". In curtea de la intrare, pe gardul dinspre Vila Lac 3, resedinta a lui Traian Basescu, sunt si bannere cu textele "Spre vila lui Ponta" si "Dante nu a plagiat!"

Guvernul a anuntat ca duminica, in ziua referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, usile Vilei Dante din Bucuresti vor fi deschise tuturor curiosilor. "Din dorinta de a asigura transparenta, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminica, 29 iulie 2012, sa fie Ziua Portilor Deschise la vila Dante", se arata intr-un comunicat al Executivului. Publicul are acces intre orele 10:00 - 20:00. Iar operatiunea s-a bucurat de un real succes.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului. Seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi, ca va face o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, considerand ca acesta trebuie sa raspunda in fata legii pentru afirmatiile ca ar fi cerut sa fie renovata Vila Dante pentru a o folosi dupa incetarea mandatului. Basescu a precizat ca nu a facut nici o solicitare legata de Vila Dante nici in timpul Guvernului Boc si nici in timpul Guvernului Ponta, mentionand ca nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris in acest sens. De asemenea, Basescu a precizat ca a obisnuit sa inoate la Vila Dante din momentul in care a fost operat pentru hernie de disc si pana la momentul in care a fost suspendat din functie
Pe de alta parte, conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresa in care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Un chinez a ajuns la Jocurile Olimpice de la Londra cu ricsa. A pedalat timp de 2 ani de zile!... Purcelusul unor britanici a devenit un gigant de 160 de kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x