Antena Căutare

Opere de arta la scara mica: nave celebre, replicate in miniatura

Toate panzele succesului sus, pentru un constantean pasionat de navomodelism! Confectioneaza nave la scara mica, cu o minutiozitate desavarsita! A deprins secretele arheologiei navale la Paris, inca din tinerete, chiar de la celebrul explorator marin Jacques Yves Cousteau.

In creatiile sale se pot vedea si o harta navala, un compas, o cutie in care se tineau obiectele de marina, o luneta si un felinar portabil! Este vorba de nava suedeza "Vasa".

Domnul Romeo Andrei, in varsta de 60 de ani, o priveste si vorbeste despre ea cu drag. Jumatate din viata si-a dedicat-o navomodelismului. Pe Vasa, a construit-o in mii de ore, legate in patru ani. Iar la prima ei aparitie in public, a si trecut printr-o aventura.

“Am participat cu ea la Campionatul Mondial din Franta, unde, pot sa va spun, ca am si pierdut-o in unul dintre avioanele care o transporta. Am recuperat-o dupa o luna!”, povesteste Romeo Andrei, constructor de navomodele.

Nava a obtinut multe medalii la campionatele noastre nationale, titlul de campion national ani la rand! Aceasta nu e aici acum terminata, pentru ca, domnul Andrei a lucrat si altele in miniatura!

Alte aproape 20 de machete ale unor nave mai putin cunoscute. Cel mai important criteriu este gradul de asemanare cu nava reala. Totul este analizat sub lupa, iar fiecare detaliu bifat te aduce mai aproape de varf. Pasionatul de navomodelism are acum peste 200 de medalii adunate. Iar de vandut, nu le vinde, desi ar putea scoate zeci de mii de euro pe o singura lucrare.

Japonezii au inventat o noua metoda de a darama cladiri: demolare prin... aplatizare!... Povestea emotionanta din spatele fotografiei ce a castigat Premiul de Excelenta la "Picture of the Year"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x