Antena Căutare

Cum a fost sărbătorită "Ora Pământului" în România. Sute de insituții românești au stins lumina pentru o oră. Guvernul s-a alăturat acestei mișcări

Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie. Ora Pământului a stins lumina preţ de 60 de minute ca un mesaj al celor care militează pentru salvarea planetei.

Video. România a stins lumina! Timp de o oră, aseară, Pământul s-a odihnit! Sute de instituții și milioane de români au sărbătorit "Ora Pământului", militând pentru salvarea planetei!

Timp de o oră, Pământul s-a odihnit, aseară! Sau cel puţin asta a fost dorinţa celor care au participat la un eveniment devenit deja tradiţie. Ora Pământului a stins lumina preţ de 60 de minute ca un mesaj al celor care militează pentru salvarea planetei.

La ora 20:30 şi ţara noastră a participat la evenimentul global, prilej cu care inclusiv unele instituţii au rămas pe întuneric. Acesta a fost momentul începând din care, timp de 60 de minute, planeta s-a odihnit. A fost întuneric, dar nu şi linişte. Oamenii au aplaudat şi s-au bucurat că au putut da Pământului un moment de respiro.

În Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară au fost organizate momente speciale la care protagonişti au fost copiii.

Lumina a fost stinsă și la Castelul Corvinilor şi alături de cercetaşii României a fost organizat un eveniment frumos. Sărbătoarea a fost marcată prin activităţi distractive cu cântec, dans şi voie bună.

Peste 5.000 de luminiţe s-au aprins și în centrul Oradei în momentul în care pe străzile şi în instituţiile din oraş, s-a făcut întuneric. Ora Pământului înseamnă să ai mai multă grijă de economie şi să opreşti cât mai mult televizorul, curentul şi să ai timp şi pentru altceva.
La Bistriţa, pe lângă stingerea luminii, evenimentul a fost celebrat prin sport. "Pedalăm pentru pământ" a fost denumirea turului la care au participat peste 100 de ciclişti.
În Galaţi, cei mici au fost cei care au întâmpinat Ora Pământului. Peste 300 de copii au cântat în cor timp de o oră. Cântece, lampioane şi spectacole de foc au luminat şi străzile în Târgovişte.

Nici în Capitală acest eveniment nu a lipsit. Timp de oră, clădirile statului au rămas în beznă, iar cântecele copiiilor nu au lipsit nici aici: "Sărbătorim Ora Pământului, este un gest simbolic în care stingem lumina timp de o oră pentru a ne aminti de problemele Planetei".

Așa arată o bunicuță de 62 de ani care practică culturism! Femeia a avut cancer de colon, iar acum îi datorează totul ac... Este oficial! Ce despăgubiri vor primi de acum înainte pasagerii ale căror zboruri au fost amânate sau anulate. Care sun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x