Antena Căutare

Oseminte vechi de 5.000 de ani, descoperite in Prahova

Descoperire pretioasa astazi pentru arheologii prahoveni. Dupa ore bune de sapaturi, la iesirea din Ploiesti spre Targoviste, au scos la lumina osemintele vechi de 5000 de ani ale unui barbat tanar, care a trait in Epoca Bronzului.

Timp de doua saptamani, arheologii au lucrat aici cu toate "armele" din dotare. Lucrarile unde se va construi un showroom le-au permis sa faca sapaturi in zona unde banuiau ca exista un astfel de mormant. Abia dupa orele pranzului, pe lupta cu canicula, au descoperit osemintele. Muncitorii care i-au ajutat la sapaturi au ramas impresionati.

Descoperirea e senzationala prin raritate, nu prin ceea ce contine acest mormant. Mai exact, osemintele tanarului descoperit au aproape 5000 de ani. Si nu era orice tanar, ci, cel mai probabil, fiu de capetenie.

Era un ritual obisnuit ca pentru un barbat sa se ridice o movila de pamant dupa ce era inmormantat intr-o groapa destul de simpla. Movila care avea chiar si pana la sase metri inaltime si 50 de metri in diametru.

Din pacate, resturile umane au fost deranjate de diverse animale care au trecut prin zona si luat oase cu ele. Spre exemplu, antebratul stang lipseste in totalitate. Osemintele vor ajunge la Bucuresti, pentru alte "analize", mai in detaliu.

Daciotii au ajuns in Mongolia... 23 august 1939: Germania si URSS si-au impartit Europa de Est prin semnarea pactului Ribbentrop-Molotov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x