Antena Căutare

Osemintele a sute de oameni, victime ale comunismului, au fost găsite de arheologi. "Alți 600.000 de oameni au fost descoperiți în arhivele securității."

Osemintele a sute de oameni au fost găsite de echipa de arheologi condusă de istoricul Marius Oprea. Intr-o conferinţă susţinută la Teatrul Naţional, istoricul a făcut un bilanţ al celor 14 ani de activitate,ani în care a reuşit să descopere victime ale comunismului şi să redea osemintele familiilor.

Această activitate de pionierat a dus la deshumarea a peste 100 de victime al regimului, dintre care, o parte au fost predate familiilor, iar alții își așteaptă identificarea prin teste ADN.

Deși a fost eliberat din funcțția de conducere de la Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului, istoricul spune că va merge mai departe cu cercetările sale, mai ales că, spune acesta, 600.000 de oameni au fost descoperiți în arhivele securității.

Hipopotamii lui Escobar, problemă pentru mediu... "Mona Lisa" realizată din 300 de cuburi Rubik va fi scoasă la licitaţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x