Antena Căutare

Dovedit științific! Otrava din mărul Albei ca Zăpada există și te poate omorî oricând!

Moartea Albei ca Zăpada în povestea celor Șapte pitici a fost și este considerată un mit pentru majoritatea oamenilor din întreaga lume, însă puțini cunosc că la mijlocul poveștii există un sâmbure de adevăr incontestabil. Științific, mărul te poate omorî fără să îți dai seama dacă faci această greșeală fatală!

Moartea Albei ca Zăpada în povestea celor șapte pitici a fost și este considerată un mit pentru majoritatea oamenilor din întreaga lume, însă puțini cunosc că la mijlocul poveștii există un sâmbure de adevăr incontestabil. Științific, mărul te poate omorî fără să îți dai seama dacă faci această greșeală fatală!

Un măr pe zi este recomandat pentru creşterea imunităţii, pentru prevenirea bolilor de inimă, atacului de cord şi a diabetului, dar puțini sunt aceia care cunosc efectele letale ale semințelor acestor fructe.

Seminţele de măr conţin o cantitate mică de cianură, dar suntem protejaţi de acţiunea toxinei prin învelişul puternic al seminţei. Dacă mâncaţi multe seminţe de măr fără să le mestecaţi, ci doar să le înghiţiţi, ele trec prin sistemul digestiv neatinse de sucurile gastrice, dar dacă mestecaţi seminţele, organsimul este expus substanţelor chimice conţinute în seminţe, dar doza de toxină este mică, astfel încât organismul se poate detoxifica.

Seminţele de măr conţin amigdalină (impropriu denumită vitamina B17), care este o toxină ce se combină cu o enzimă gastrointestinală şi produce acidul cianhidric, HCN. Seminţele de măr conţin aproximativ 0.6 mg cianură/gram de seminţe. Doza letală de cianură este 50 mg, pentru aceasta fiind necesare 85 de grame ( echivalentul a 200 de seminţe).

Printre simptomele de otrăvire uşoară se numără: tremurături, spasme, dureri de cap, ameţeli, confuzie, anxietate, slăbiciune, greaţă, agitaţie şi vărsături.

Doze mai mari pot conduce la dificultăţi de respiraţie, tensiune arterială şi ritm cardiac crescute şi insuficienţă renală. Reacţiile pot include comă, convulsii şi moarte ca urmare a stopului respirator.

Expunerea la cantităţi mici de cianură poate fi periculoasă pentru organism. Cianura poate avea efecte negative asupra sănătăţii creierului şi inimii. Ar fi bine să nu consumaţi nici sâmburii de cireşe, piersici şi caise.

(sursa: Chimia, prietena mea )

I-a crescut un „corn de diavol” de 10 cm în cap! Când a ajuns la spital, doctorii au rămas șocați. Ce a urmat apoi i-a s... Pictorul David Hockney se instalează în Normandia pentru a picta, a mânca şi a fuma liber...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x