Căutare Live

Ozzie, girafa care pictează și "își vinde" tablourile: "Nu l-am obligat să facă acest lucru"

Puține animale se pot lăuda cu talentul lui Ozzie, o girafă în vârstă de trei ani care pictează într-o rezervație pentru lei din Nevada (SUA) și ale cărei "opere" se vând chiar bine.

Puține animale se pot lăuda cu talentul lui Ozzie, o girafă în vârstă de trei ani care pictează într-o rezervație pentru lei din Nevada (SUA) și ale cărei "opere" se vând chiar bine.

Cu o înălțime de aproape 4 metri și cântărind 635 de kilograme, Ozzie, un exemplar mascul, surprinde vizitatorii prin varietatea culorilor tablourilor sale realizate în rezervația Lion Habitat Ranch, aflată la 25 de kilometri distanță de Las Vegas, scrie Agerpres.

"Lui Ozzie îi place să picteze, altminteri nu l-am obliga să facă acest lucru", a declarat pentru EFE Keith Evans, președinte și proprietar al acestei enclave de 34.000 de metri pătrați în care trăiesc 36 de lei, zeci de păsări și, desigur, girafa artistă.

Animalele s-au obișnuit să conviețuiască iar răgetele leilor nu-l sperie pe Ozzie, după cum nici felinele nu-i întrerup acestuia siesta când zeci de copii veniți în excursie cu școala admiră operele popularei girafe. Din țarcul său înconjurat de un gard pe care se așează curioșii, Ozzie mișcă cu botul o pensulă prevăzută cu o extensie pentru a-i facilita munca de creație și începe cu aplomb să traseze linii pe o pânză pe care o susțin mai mulți îngrijitori special pregătiți pentru această sarcină.

Tablourile prezintă compoziții dezordonate de linii și culori, în cel mai bun stil abstract, care pot avea dimensiuni de 20 pe 25 de centimetri și care se comercializează cu 40 de dolari, sau pânze de 40 pe 50 de centimetri care ajung să coste până la 300 de dolari.

"Ozzie a ajuns aici când avea 8 luni iar pregătirea sa a avut loc în ultimii doi ani (...) dar învață în fiecare zi", a spus Evans, care a precizat că rezervația primește lunar circa 3.000 de vizitatori. El a precizat că programul de lucru al lui Ozzie este destul de strict dar se pliază la dispoziția animalului.

Programul constă în trei ședințe zilnice în care pictează maximum două pânze și în care acceptă de asemenea să-și facă poze cu admiratorii săi. Operele sale cuprind nu doar tablouri, ci și o mare varietate de articole precum tricouri, pălării sau eșarfe al căror preț nu depășește 40 de dolari.

iTernal. Primul cimitir digital din lume. ”Discursuri înregistrate, poze, mesaje. Practic, defunctul vorbește cu tine!”... Cetăţi şi castele transilvănene, care există acum doar în cărţile de istorie sau în poveştile bunicilor, pot fi văzute d...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri