Căutare Live

(P) Care sunt cei mai cunoscuți jucători de table din istorie

Jocul de table (backgammon) are o istorie bogată. Istoricii au demonstrat că încă din jurul anului 3000 înainte de Hristos în Mesopotamia a fost practicat un joc cu zaruri și piese similare celor din prezent.

Jocul de table (backgammon) are o istorie bogată și extrem de interesantă

Un joc asemănător a fost descoperit și în Roma Antică, sub numele "Ludus duodecim scriptorium", din care a rezultat o versiune similară cu cea pe care o știm cu toții în zilele noastre, denumită "Tabula".

Pe măsură ce secolele au trecut, jocul a căpătat tot mai mult forma arhicunoscută și este în continuare populare în întreaga lume. Constant se organizează competiții interne internaționale, România are chiar propria Federație de Table (backgammon) și tot mai mulți oameni aleg să se distreze astfel. Ba chiar există și posibilitatea de a juca table online pe NetBet Casino, pe mize accesibile oricui și în condiții de siguranță maximă. Faptul că oamenii aleg să joace și table online arată că această activitate este populară în continuare.

Mulți o fac din pasiune, pentru a se distra, dar au existat și oameni care au urmat o adevărată carieră. Așadar, în rândurile următoare iată care sunt 5 dintre cei mai cunoscuți jucători de table din istorie:

1. Bill Robertie - A câștigat unele dintre cele mai importante competiții din lume. Este un dublu campion la Monte Carlo World Backgammon, în 1983 și 1987. De asemenea, s-a impus și la turneul Pro Am din 1993, de la Bahamas, și a devenit campion mondial la Istanbul în 1994. El mai are în palmares și alte trofee la turnee din SUA. De asemenea, el a scris mai multe cărți despre backgammon. Dincolo de activitatea în acest domeniu, el a absolvit Universitatea Harvard și a fost campion și la șah. Totodată, Bill Robertie a scris și cinci cărți despre șah.

2. Bob Koca - Profesor de matematică la Universitatea din Baltimore, Bob Koca a avut o ascensiune rapidă în lumea tablelor. Totul a început în 2008, când a câștigată World Series of Backgammon, după ce l-a învins inclusiv pe Gus Hansen, un jucător foarte apreciat la acel moment. De asemenea, a câștigat mai multe turnee importante în SUA, atât la simplu cât și la dublu.

3. Bob Wachtel - A bătut lumea în lung și în lat pentru a-și urma pasiunea pentru table și a participat la competiții din Asia, SUA și Europa. A câștigat premii de sute de mii de dolari din table și a avut rezultate bune inclusiv la dublu, fiind campion mondial în 1989 alături de Joseph Russell. Totodată, a participat inclusiv la un turneu exclusivist, alături de cei mai buni 15 jucători de table din lume, ce a avut loc în Germania, într-o locație ținută secretă.

4. Francois Tardieu - Francezul are experiență în matematică și domeniul finanțelor și este de trei ori campion al Europei la table. Și el a fost un jucător bun de dublu și a avut rezultate notabile alături de Serge Rived. El a afirmat că a studiat sute de ore metodele de joc și strategiile la table. A scris numeroase articole online despre table și își propune să scrie o carte într-o zi despre strategiile care l-au ajutat să aibă rezultate bune.

5. Gus Hansen - A jucat tenis în copilărie, dar după ce a descoperit pasiunea pentru table s-a dedicat acestui joc și a studiat ore în șir strategiile care îi pot aduce victoriile. Prietenia cu Phil Laak l-a ajutat să descopere pokerul și s-a dedicat și acestui joc, având rezultate la fel de bune. De altfel, premiile sale din poker au trecut de 10 milioane de dolari.

Cum arată acum femeia cu "cei mai mari pomeți din lume". Așa arăta înainte de intervenții, dar acum e de nerec... De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii în secolul al 19-lea și cine a realizat primul selfie...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x