Pădurea Călugăreasca din Bărăgan, locul în care vântul nu mai bate, iar suflete neliniştite bântuie până și în ziua mare

 

Păduri, lacuri sau cartiere întregi au devenit "acasă" pentru spirite rătăcite pe pământ, suflete chinuite care nu și-au încheiat socotelile pe pământ. Legendele despre aceste locuri blestemate pot fi folosite cu bri în orice scenariu de film regizat de Guillermo del Toro, regizorul mexican pasionat de fantome.

Cu siguranță, dacă ar veni în România, ar pleca „mai inspirat” ca niciodată, cu experiențe care pot fi valorificate în cinematografie.

Pădurea Baciu nu este singura zonă forestieră considerată un loc al răului. Pe tot teritoriul României, sunt astfel de păduri blestemate. Una dintre ele este Pădurea Călugăreasca din Bărăgan, un loc despre care se spune că nici vântul nu bate, iar suflete neliniştite bântuie chiar și în amiza mare.

Sufletele unor călugări schingiuiți bântuie pădurea

Localnicii bătrâni au aflat de la bunicii lor că în această pădure, odată, demult, călugării care şi-au făcut schit într-o poiană au fost schingiuiţi şi omorâţi în chinuri de turci. De atunci bântuie acest loc, încercând să-și afle liniștea.

De altfel, românul a fost pasionat de legende de când se știe. Aflate de la bunici, transmise din generație în generație, descoperite prin cărți cu paginile roase, ele l-au fascinat și i-au hrănit imaginația. Dar ce se întâmplă când aceste legende par a fi reînviate în locuri bizare, cu o istorie aparte? .

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe