Antena Căutare

Uite din ce beau strămoșii noștri vin în urmă cu 3.600 de ani! Paharul a rămas intact în ciuda timpului

Un pahar de unică folosință vechi de 3.600 de ani urmează să fie expusă în galeria unui muzeu din Londra. Paharul este intact în ciudata timpului, dar și a faptului că a fost folosit și aruncat.

Uite din ce beau strămoșii noștri vin în urmă cu 3.600 de ani! Paharul a rămas intact în ciuda timpului Galerie
Uite din ce beau strămoșii noștri vin în urmă cu 3.600 de ani. Paharul a rămas intact în ciudat timpului

Format din lut, paharul a fost realizat de către minoieni, una dintre primele civilizații europene avansate între 1700 și 1600 î. Hr, pe insula greacă, Creta.

Alte mii de vase, concepute pentru a conține vin, au fost descoperite în siturile arheologice de pe insula greacă. Experții consideră faptul că acestea au fost concepute pentru a fi folosite doar o singură dată, iar ulterior aruncate.

"Elita își arăta bogăția și statutul aruncând acestea pahari după marile petreceri, sărbători și festivaluri".

Paharul va fi prezentat în cadrul expoziției „Rubbish and US” de la British Museum, alături de multe alte produse de unică folosință care au rezistat miraculos de-a lungul timpului. Prin acestea se numără și o ceașcă de hârtie cerată concepută pentru servirea băuturilor calde în timpul zborului sau în aeroporturi în jurul anilor 1990.

"Acum trei mii și jumătate de ani, minoienii le foloseau pentru un motiv foarte similar cu noi astăzi: pentru a servi băuturi la petreceri. Singura diferență este materialul", spune un angajat al muzeului.

O epavă a unui vas roman descoperită în estul Mării Mediterane, considerată cea mai mare de acest fel găsită vreodată în... Se schimbă harta României! Ce regiuni vor fi înghițite de ape. „Va fi dezastru”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x