Căutare Live

Uite din ce beau strămoșii noștri vin în urmă cu 3.600 de ani! Paharul a rămas intact în ciuda timpului

Un pahar de unică folosință vechi de 3.600 de ani urmează să fie expusă în galeria unui muzeu din Londra. Paharul este intact în ciudata timpului, dar și a faptului că a fost folosit și aruncat.

Uite din ce beau strămoșii noștri vin în urmă cu 3.600 de ani. Paharul a rămas intact în ciudat timpului

Format din lut, paharul a fost realizat de către minoieni, una dintre primele civilizații europene avansate între 1700 și 1600 î. Hr, pe insula greacă, Creta.

Alte mii de vase, concepute pentru a conține vin, au fost descoperite în siturile arheologice de pe insula greacă. Experții consideră faptul că acestea au fost concepute pentru a fi folosite doar o singură dată, iar ulterior aruncate.

"Elita își arăta bogăția și statutul aruncând acestea pahari după marile petreceri, sărbători și festivaluri".

Paharul va fi prezentat în cadrul expoziției „Rubbish and US” de la British Museum, alături de multe alte produse de unică folosință care au rezistat miraculos de-a lungul timpului. Prin acestea se numără și o ceașcă de hârtie cerată concepută pentru servirea băuturilor calde în timpul zborului sau în aeroporturi în jurul anilor 1990.

"Acum trei mii și jumătate de ani, minoienii le foloseau pentru un motiv foarte similar cu noi astăzi: pentru a servi băuturi la petreceri. Singura diferență este materialul", spune un angajat al muzeului.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri