Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Palaria si bastonul lui Charlie Chaplin, vandute la licitatie cu peste 60.000 de dolari

O palarie si un baston care i-au apartinut regelui comediei mute, Charlie Chaplin, au fost vandute in cadrul unei licitatii organizate de casa Bonhams, in SUA, cu peste 60.000 de dolari.

Palaria si bastonul sunt identice cu cele purtate de personajul "Little Tramp / Micul Vagabond" jucat de Charlie Chaplin in filmele "City Lights" sau "Modern Times".

Obiectele au fost evaluate initial la 40.000 de dolari, insa au fost vandute cu 62.500 de dolari. Potrivit specialistului Lucy Carr, ele au apartinut marelui actor.

"Micul Vagabond" a fost personajul care l-a propulsat pe Charlie Chaplin. Legende de la Hollywood spun ca "Micul Vagabond" a fost creat intr-o zi ploioasa in studioul Keystone. El a aparut pentru prima data in 1914, in filmul "Kid Auto Races at Venice", si ultima data, in 1936, in "Modern Times."

Charlie Chaplin, pe numele sau real Charles Spencer Chaplin, s-a nascut in 1889, in Marea Britanie, si a fost cel mai mare star de cinema, dinaintea Primului Razboi Mondial. El a fost, de asemenea, una dintre cele mai influente personalitati ale erei filmului mut si unul dintre cei mai buni actori de comedie din lume.

Recomandari