Antena Căutare

Pământul are o nouă Lună! Urmează să-și facă apariția pe cer. Nu trebuie ratat!

Luna nu va mai fi singurul corp celest care înconjoară Pământul. Asta deoarece astronomii au detectat un asteroid de mici dimensiuni care orbitează în jurul planetei noastre. Acesta nu este un satelit precum Luna, potrivit playtech.ro.

Luna nu va mai fi singurul corp celest care înconjoară Pământul. Asta deoarece astronomii au detectat un asteroid de mici dimensiuni care orbitează în jurul planetei noastre. Acesta nu este un satelit precum Luna, potrivit playtech.ro.

Corpul respectiv orbitează în prezent în jurul Pământului, în timp ce planeta noastră se rotește în jurul Soarelui, și va fi prezent în următoarele secole.

Din câte se pare, distanța dintre el și Pământ este mult prea mare pentru a-l putea numi satelit natural, însă reprezintă un exemplu interesant de cvasi-satelit.

Asteroidul are un diametru cuprins între 40 și 100 de metri, iar în jumătate din timpul necesar unei orbite complete, acesta se află mai aproape de Soare decât de Pământ.

Telescopul Pan-STARRS 1 din Hawaii a fost cel care a descoperit asteroidul la sfârșitul lunii aprilie. Acesta ar fi început să se deplaseze pe traseul său actual în urmă cu aproximativ o sută de ani.

Galerie Foto interzisă cardiacilor! Daphne Joy, fosta iubită a lui 50 Cent, ridică gradele în termometru. Costumul de ba... Cea mai educată bunicuță! Pune "Vă rog!" și "Mulțumesc!" în toate căutările online. Google i-a răspu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x