Antena Căutare

Pamantul s-ar putea rupe in doua

Cercetatorii francezi cred ca este posibil sa asistam la o noua separare majora a placilor tectonice de pe Terra. Ei au studiat cutremurele care au avut loc anul acesta si au descoperit indicii care sustin aceasta teorie, relateaza BBC.

Oamenii de stiinta au analizat cel mai mare cutremur, de 8,7 grade pe scara Richter, care s-a produs in insula Sumatra si a avut epicentrul pe fundul oceanului. Insula indoneziana a mai fost zguduita de doua cutremure in aceeasi zi.

Datele obtinute din analizarea primului cutremur sugereaza ca placa tectonica indo-australiana se va imparti, in cele din urma, in doua bucati. In timpul celui mare mare dintre cutremure, fundul oceanului a avut o miscare laterala. Din acest motiv, este posibil ca placa tectonica sa se scindeze.

Acesta este un proces de lunga durata, iar o eventuala impartire in doua a placii indo-australiene ar putea avea loc in cateva milioane de ani.

Foto: US Geological Survey

Un roman a realizat farfuria inteligenta care transforma mancarea in sunete... Curiosity a gasit dovada ca pe Marte a existat o retea de rauri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x