Antena Căutare

Pasiune incredibila: colectioneaza toate cartile publicate vreodata in istorie!

A strans deja jumatate de milion de carti din cele aproximativ 13 milioane de titluri diferite publicate pana acum in toata istoria Planetei. Il cheama Brewster Kahle, este un american in varsta de 50 de ani si are un vis: sa stranga toate cartile publicate pe hartie pana acum!

Kahle este fondatorul Internet Archive, impresionantul program digital care vrea sa stocheze toate paginile de WEB publicate online.

Acum insa, el a inceput un alt proiect, cu adevarat coplesitor si despre care crede singur ca "nu are prea multe sanse de reusite, dar asta este obiectivul: sa strangem cate un exemplar fin fiecare carte tiparita pana acum in lume, in orice tara a Planetei".

2011/08/02//344174-brewster.jpg

Pana in prezent echipa lui a reusit sa colectioneze peste 500.000 de volume, din cele peste 13 milioane existente la momentul prezent.

Imensiul depozit, aflat in Richmond, California, este controlat din punct de vedere al temperaturii, iar cartile se afla in containere metalice care pot inmagazina, fiecare, 4.000 de volume.

Cartile au fost donate pana acum de oameni din toata lumea si pana la finalul anului Kahle spera sa ajunga la un total de un milion de carti colectionate.

Foto: engadget.com, news.yahoo.com

VIDEO! Marea Britanie: O maimuta stie sa-si faca pedichiura... Australia: Dupa ce au furat 4 caini de rasa, infractorii cer rascumparare 226.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x