- 10-15 oua de gaina
- ceapa
- hrean
- maioneza de casa
- mix de ardei gras(rosu, galben, verde)
- cascaval afumat
- cascaval Gouda
- 1-2 lingurite de mustar
- masline verzi fara samburi
- salata verde
- rucola
- laptuci
- feliute de somon afumat
MOD DE PREPARARE:
Ouale se fierb in apa cu multa sare, astfel ele se vor curata frumos de coaja, dupa racire. Asadar, ouale se curata, se taie in jumatati si se indeparteaza galbenusurile.
Se curata si se toaca marunt ceapa, se adauga peste galbenusuri. Galbenusurile se freaca separat, cu putina sare, ceapa, mustar si putin hrean
Ardeii se spala si se curata, apoi se toaca marunt. Maslinele se taie cubulete mici.
Se adauga toate peste galbenusuri, apoi se incorporeaza in compozitie.
Jumatatile de oua se umplu cu aceasta pasta.
Ouale umplute se asaza pe pat de salata verde si rucola, asezonate cu sare, piper si dressing din lamaie si ulei, si se garnisesc cu somon afumat. Se presara cascaval ras.
Sunt grozave pentru un aperitiv festiv, gustos si rapid de facut.