Antena Căutare

Patru eleve din Constanta au conceput o statie spatiala! Care a luat PREMIUL INTAI la un concurs organizat de NASA!

La varsta la care tinerele sunt ocupate cu aranjatul parului, shopping-ul sau dragostea, patru eleve din Constanta au alte preocupari. Pe noi ne fac sa fim mandri de scoala romaneasca, iar pe americani sa-si doreasca asemenea eleve. Fetele au realizat de la zero o statie spatiala si au castigat premiul intai la un concurs organizat de NASA. Proiectul lor a fost cel mai bun intre 400 de idei asemanatoare din toata lumea.

Statia pare decupata din filmele science fiction. Dar nu e. A fost gandita fara sa fie incalcate regulile fizicii sau cele de inginerie. "Atunci cand inginerii NASA citesc acest proiect trebuie sa isi dea seama ca este unul realizabil. Si calculele matematice trebuie sa fie respectate", explica Ali Cabas, profesor la Liceul International de Informatica.

Totul a fost creat de cele patru eleve de la Liceul International de Informatica din Constanta si profesorul lor. Statia spatiala a fost botezata dupa initialele numelor creatoarelor, TAAMI. Adica Teodora, Alexandra, Maria si Iris.

Fetele au castigat premiul cel mare la concursul organizat de NASA. Acum sunt invitate sa-si prezinte proiectul la o conferinta, care va avea loc la San Diego.

Din pacate, exista o problema. Au nevoie de cate 2.200 de euro ca sa poata ajunge la conferinta NASA. Cea care le-ar putea decide viitorul.

foto:
blogs.voanews.com

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 18 aprilie!... Acest portret nu e ceea ce pare: Bebelus realizat din pahare! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x