Antena Căutare

Patru tineri romani se pregatesc sa cucereasca Everestul!

Romania se pregateste sa urce pe cele mai inalte culmi ale lumii. Patru tineri vor sa ajunga pe Varful Everest la zece ani dupa prima expeditie integral romaneasca din Muntii Himalaya. Se antreneaza din greu, intr-o camera speciala, in care s-a pregatit insusi Iuri Gagarin, inainte de primul zbor in spatiu.

De la 6.000 de metri altitudine incepe greul. Respiratia nu mai e o normalitate, pasii sunt tot mai marunti, frigul mai patrunzator. E drumul catre cea mai inalta culme a lumii, Everest, 8.850 de metri. Un vis pentru orice alpinist.

Robert, Tibi, Oana si Stelian, patru tineri pentru care muntele e doua casa. Au parcurs zeci de trasee si acum sunt gata sa duca steagul romanesc pe cel mai inalt varf.

Un tel inalt, la propriu, are nevoie si de o pregatire pe masura. Iar cei patru se antreneaza intens. Si nu oriunde, ci intr-o camera hipobara din Institutul de Medicina Aeronautica. O incapere speciala in care s-a pregatit insusi Iuri Gagarin, inainte de zborul din 1961.

Cate o ora de antrenament, de cinci ori pe saptamana. Un exercitiu dur, dar necesar pentru orice alpinist inainte de a urca la peste 5.000 de metri. Tibi o stie cel mai bine. Anul trecut a urcat pe trei varfuri de peste 7.000 de metri din Muntii Pamir, in timpul unei singure expeditii.

Daca respecta programul stabilit, echipa lui Tibi ar trebui sa plece spre Asia in aprilie. Totul depinde de antrenamente si de sponsori. Expeditia costa 250.000 de euro, un pret indelung negociat si o suma care trebuie stransa doar din sponsorizari.

VIDEO! Imagini rare cu municipiul Constanta, asa cum arata in anul 1929... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 1 martie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x