Antena Căutare

Pe Pamant traiesc 8,7 milioane de specii de animale si plante, doar 1,2 milioane fiind cunoscute!

Biologi britanici, americani si canadieni au pus la punct un model matematic prin care au reusit sa estimeze destul de riguros numarul speciilor de vietati de pe Terra si perioada de timp in care se va reusi descoperirea si clasificarea speciilor inca necunoscute.

PLoS Biology
lumea vie este compusa din 8,7 de milioane de specii de animale, plante, ciuperci, alge si protozoare

Doar 1,2 milioane de specii sunt cunoscute si clasificate, in prezent, iar restul de 7,5 milioane urmeaza a fi descoperite abia in urmatorul mileniu!



Este o remarcabila proba a narcisismului umanitatii faptul ca stim, cu maxima precizie, ca in Biblioteca Congresului Statelor Unite se gasesc 22.194.656 de carti, dar nu putem afirma, nici macar cu o marja acceptabila de eroare, cu cate specii de plante si animale impartim aceasta lume"

2011/08/24//360144-australian-desert-animals-2.jpg



descoperirea unei specii noi este un eveniment relativ comun, in schimb descoperirea unei noi clase sau chiar increngaturi este rarisima.



Jurnalul National
Descoperire: pe Pamant traiesc 8,7 milioane de specii de animale si plante, doar 1,2 milioane fiind cunoscute... NASA a descoperit cele mai reci stele din Univers!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x