Antena Căutare

Pe vremea când știința se făcea cu creta în mână! „Calculam la tablă combustibilii pentru navele spațiale, acum avem aplicații și programe speciale”

În zilele noastre, cu un smartphone și o conexiune bună la internet, oricine poate face știință. Dar cum stăteau lucrurile înainte? Înainte ca prezentările NASA să fie făcute cu Power Point, programe speciale sau proiectoare, angajații NASA erau nevoiți să ăși demonstreze din plin priceperea.

Pe vremea când știința se făcea cu creta în mână! „Calculam la tablă combustibilii pentru navele spațiale, acum avem aplicații și programe speciale” Galerie
Imaginile sunt de-a dreptul incredibile

În zilele noastre, cu un smartphone și o conexiune bună la internet, oricine poate face știință. Dar cum stăteau lucrurile înainte? Înainte ca prezentările NASA să fie făcute cu Power Point, programe speciale sau proiectoare, angajații NASA erau nevoiți să ăși demonstreze din plin priceperea.

Și nu oricum, ci folosind fix ce aveau la îndemână, prin anii `60: cretă, tablă și...multă sudoare!

Și nu era tocmai simplu să umpli table întregi de calcule complicate. Dar, specialiștii NASA au fost mereu vestiți pentru inteligența lor.

Chiar dacă lucrurile se făceau cu creta, pe tabșă, în anul 1961 a fost de exemplu momentul în care primul om (un cosmonaut rus) care a ajuns în spațiu, iar americanii se străduiau să le ia rapid exemplul.

Oameni de știință de la NASA, în anii `50

În perioada 1959-1963, NASA desfășura proiectul Mercury. În mai 1961, astronautul Alan Shepard a devenit primul american care a zburat în spațiu, la bordul lui Freedom 7.

Deci, pe vremea când ajungeau primii americani în spațiu, știința încă se mai făcea cu creta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum am ajuns de la "privitul în ochi" la "privitul în smartphone". Cele mai triste adevăruri ale vie... Galerie Foto impresionantă: Apele au prins viață, într-un tango suprem. Știai că Atlanticul și Marea Caraibilor se pot &...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x