Antena Căutare

Peisaje de vis la cascada Bigăr

Peisaje de vis în Banatul Montan în aceste zile! Turiştii s-au adunat la Paralela 45 pentru a admira peisajul spectaculos creionat de ger în Cheile Minişului. Cascada Bigăr, însă, uimeşte.

Apele izbucului s-au dovedit a fi mai calde decât temperatura de afară. După frigul ce a cuprins şi Banatul Montan în ultimele săptămâni, toată lumea se aștepta să găsească clopotul de mușchi al Cascadei Bigăr învăluit în gheață. Doar că turiştii care au venit în acest weekend în Cheile Minişului au avut o surpriză.

Apele izbucului Bigăr s-au dovedit a fi mai calde decât suflarea rece. Astfel, oamenii s-au putut bucura în continuare susurul uneia dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Pereții de stâncă ai canionului Miniș s-au transformat într-un adevărat palat de gheaţă. Iar alte câteva zeci de cascade din gheață mai mici, înşirate de-a lungul drumul naţional ce leagă Reşiţa de Anina, întregesc peisajul de vis.

Când gerul este foarte puternic și ține mai multe zile, apa cascadei Bigăr îngheață și ea. Deocamdată ţurțurii au început să se vadă timid, iar în jurul cascadei se poate observa zăpada cernută.

Baie la copcă, la minus șase grade Celsius. Tinerii curajoși, extrem de încântați de experiență: ”Nu pot să descriu în c... Mii de spanioli şi-au adus animalele de companie pentru a primi binecuvântarea anuală de Sfântul Anton...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x