Antena Căutare

Pentru cei care vor să evite „accidentele”. Cum poți deosebi o bancnotă falsă de una reală

Mergeţi la cumpărături şi plătiţi cu cash? Atunci uitaţi-va de două ori la banii care îi primiţi. Nu de altă dar este posibil să primiţi bancnote false de 10, 50 sau 100 de lei!

Mergeţi la cumpărături şi plătiţi cu cash? Atunci uitaţi-va de două ori la banii care îi primiţi. Nu de altă dar este posibil să primiţi bancnote false de 10, 50 sau 100 de lei!

Potrivit poliţiştilor şi experţilor BNR, numărul cazurilor de falsificare de moneda a explodat în ultimii ani.

Potrivit experilor Băncii Naţionale, cele mai "falsificate" bancnote sunt cele de 10 lei. Anul trecut au fost descoperite peste 2.672 de exemplare, însă se estimează că numărul celor aflate în circulaţie este mult mai mare, informează www.dailybusiness.ro.

Bancnotele româneşti au mai multe elemente de securitate ce pot fi verificate cu uşurinţă, de oricine. De la gravură în relief la fanta transparenţă de securitate.

Filigranul

Filigranul este constituit din două componente poziţionate în stânga aversului, pe zona neimprimata: portretul personalităţii de pe bancnotă şi emblemă BNR.Filigranul este vizibil când bancnotă este luminată din partea opusă privitorului.

Firul de siguranţă

Toate bancnotele româneşti aflate în circulaţie au, în zona centrală, un fir ce devine vizibil când bancnotă este luminată din partea opusă privitorului.Elementul de suprapunere

Toate bancnotele româneşti în circulaţie au anumite fragmente ale unui element de design de mici dimensiuni imprimate în acelaşi loc pe ambele fete, astfel că atunci când sunt privite prin transparenţă şi luminate din partea opusă privitorului, elementul să fie văzut în întregime.

Acesta se află plasat, pe avers, sub denumirea băncii centrale de emisiune.

Bandă iridescentă

Toate bancnotele româneşti în circulaţie au imprimată pe revers, în partea dreapta, o bandă verticală de culoare transparent aurie care are înscrisă, pe verticală, de şapte ori, valoarea nominală.

Microtextul

Toate bancnotele româneşti în circulaţie au, pe avers şi pe revers, zone imprimate cu caractere foarte mici, sub 1 mm înălţime, ce se pot vedea cu ajutorul unei lupe.

Arsenie (Boca) Loca, pe ritmuri de house! Un nou remix, "Bine eşti cuvântat, Doamne" face senzație pe interne... Descoperire de ultimă oră. O planetă de dimensiunile Pământului a fost reperată de cercetători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x