Antena Căutare

"Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti..."! Documentar inedit al anilor 1980, dedicat copiilor, nepoților tăi, locuitori ai Capitalei peste 65 de ani

Despre Bucureștiul de altădată s-au spus multe de la 1989 încoace. Românii au cunoscut libertatea în toate formele ei, după ce comunistul a fost spulberat de poporul nostru. Dar ce surprindea Capitala anilor '80? Ne arată un documentar realizat în arhiva studioului de filme "Alxandru Sahia", denumit generic: "Pentru strănepoți, încă ceva despre București".

Despre Bucureștiul de altădată s-au spus multe de la 1989 încoace. Românii au cunoscut libertatea în toate formele ei, după ce comunistul a fost spulberat de poporul nostru.

Dar ce surprindea Capitala anilor '80? Ne arată un documentar realizat în arhiva studioului de filme "Alxandru Sahia", denumit generic: "Pentru strănepoți, încă ceva despre București".

"Străzi pline de verdeață", "1 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean", sunt doar câteva dintre aspectele vieții lăsate moștenire de bucureștenii anilor 80, moment în care a fost regizat filmul.

Scurmetrajul este destinat locuitorilor capitalei din 2080, adică ai celor care vor popula Bucureștiul peste 65 de ani de la momentul actual. Vor fi copiii, nepoții noștri, noi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regia filmului este semnată de Paula şi Doru Segall, are aproape 14 minute şi se numără printre cele opt selectate de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la University of Westminster, pentru colecţia "Sahia Vintage I". Clipul reprezintă o ilustrată în mișcare și a fost difuzat de Televiziunea Română.

Potrivit dilemaveche.ro, filmul cuplului Segall conţine şi gaguri vizuale sau „cioace", la care din perspectiva bucureşteanului de azi se mai adaugă şi efectul ameţitor al verdelui abundent din cadre, coroborat cu voice-over-ul care laudă „străzile pline de verdeaţă" sau cei „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean".
Bucurie mare pentru milioane de oameni. Nu vei mai fi obligat să-ți dezvălui identitatea pe Facebook!... Imagini adorabile! Bei Bei, un pui de panda gigant, este vedeta unei grădini zoologice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x