Antena Căutare

Pericol: Gheata de la Polul Nord se va topi in patru ani!

Unul dintre cei mai mari experti in meteorologie prezice ca gheata de la Polul Nord se va topi in patru ani. Acesta este semnalul de predare al naturii, scrie The Guardian. Fenomenul ingrijorator implica schimbarea dramatica a climei, a concentratiei de gaze din atmosfera si distrugerea faunei specifice.

Lumea se afla in fata unui "dezastru global", este de parere expertul Peter Wadhams, de la Universitatea Cambridge, care sustine ca, anual, la Polul Nord se inregistreaza o scadere dramatica a nivelului ghetarilor. "Schimbarea climatica nu mai este o problema pe care o putem rezolva in urmatoarele decenii. Trebuie sa luam masuri si sa reducem nivelul de dioxid de carbon, dar sa apelam si la noile tehnologii din bioinginerie, care pot incetini acest proces dramatic", a explicat profesorul Wadhams, citat de The Guardian.

Printre aceste masuri se numara redirectionarea razelor solare in spatiu, albirea straturilor de nori sau imbogatirea regnului marin cu minerale, care pot absorbi dioxidul de carbon din aer. Profesorul Wadhams a petrecut ani buni studiind gheata din Oceanul Arctic, ba chiar a prezis declinul ghetarilor de la Polul Nord inca din 2007.

"La inceput am crezut ca gheata va mai rezista inca 50 de ani, insa straturile au inceput sa se topeasca rapid, mai ales in lunile de vara", a mai spus expertul. "Cu cat apa se incalzeste mai repede, cantitati imense de metan vor fi pierdute in atmosfera, ceea ce va duce la un puternic efect de sera, lucru ce va impulsiona incalzirea globala".

Foto: allvoices.com

Posesorii celor mai frumoase si bogate mustati s-au luat la intrecere in Marea Britanie... Sa uram si noi "Casa de Piatra"! Armati! Ochiti! Fooocccc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x