Antena Căutare

Cea mai mare perlă naturală de apă dulce, care i-a aparținut împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei, vândută la licitație. Pentru ce sumă COLOSALĂ a fost adjudecată. FOTO

Cea mai mare perlă naturală de apă dulce, cunoscută, datorită formei sale, drept „Perla leul adormit”, care a aparţinut împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei, a fost vândută la o licitaţie din Olanda pentru 320.000 de euro.

Cea mai mare perlă naturală de apă dulce, cunoscută, datorită formei sale, drept „Perla leul adormit”, care a aparţinut împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei, a fost vândută la o licitaţie din Olanda pentru 320.000 de euro.

„Perla a fost vândută pentru 320.000 de euro", a anunţat casa de licitaţii Venduehuis pe site-ul său.

„Perla leului adormit” („Sleeping Lion Pearl") are aproape şapte centimetri lungime şi o greutate de aproximativ 120 de grame.

Cea mai mare perlă naturală de apă dulce, care i-a aparținut împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei, vândută la licitație. Pentru ce sumă COLOSALĂ a fost adjudecată. FOTO

Aceasta s-a format probabil în prima jumătate a secolului al XVIII-lea în apele chineze, poate chiar în Fluviul Perlelor sau Sitzian, care se varsă în Marea Chinei de Sud.

Potrivit casei de licitaţii, această perlă este una dintre cele mai mari trei perle naturale cunoscute, de apă dulce sau de apă sărată.

Perla a fost cumpărată de un comerciant japonez. Ea era evaluată la o valoare între 340.000 şi 540.000 de euro.

În jurul anului 1765, perla a fosta transportată până în Batavia (astăzi Jakarta) de un negustor olandez. Apoi, 13 ani mai târziu, aceasta a fost vândută la licitaţie la Amsterdam şi achiziţionată de Ecaterina cea Mare a Rusiei, a explicat casa Venduehuis într-un comunicat.

Împărăteasa a păstrat perla în Palatul Ermitaj din Sankt Petersburg până în 1796. În perioada tulburată care a urmat după moartea Ecaterinei a II-ea, perla a dispărut, apoi a fost descoperită în Polonia.

Perla a fost achiziţionată în 1865 de un artizan olandez şi a rămas în familia sa timp de generaţii. Ea a fost achiziţionată în 1979 de „Societatea pentru perle din Amsterdam" în scopul cercetării istorice.

Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii... Acordeonul, invenție românească!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x