Antena Căutare

Personajul Tom Sawyer a fost real. A fost pompier si a salvat 90 de oameni dintr-un incendiu

Tom Sawyer este cunoscut ca unul dintre cele mai iubite personaje din literatura americana, insa omul dupa care s-a creat personajul fictiv, a fost in viata reala, un om caruia ii placea bautura, si care in cele din urma a devenit barman.

Un articol publicat in The Smithsonian arata relatia dintre Twain, al carui nume real era Samuel Clemens, si Sawyer cu care s-a intalnit in San Francisco in secolul 19. Cei doi au avut multe aventuri impreuna, jucau jocuri de noroc in Nevada si petreceau in saloanele din San Francisco.

Sawyer s-a nascut in Brooklyn si s-a mutat in California, unde a lucrat ca voluntar ca pompier, politist si vames. Inainte de a pleca la drum catre vest, Sawyer a salvat 90 de oameni dintr-un incendiu. Astfel de actiuni castiga repectul oricui, asadar Twain a fost impresionat de poveste, pentru ca fratele sau a murit intr-un incendiu in timp ce lucra la construirea unui vapor cu aburi.

Potrivit dailymail, dupa o noapte petrecuta in Nevada, cei doi s-au intors in San Francisco, Twain anuntandu-si prietenul ca va construi un personaj in cartea ce urmeaza sa o scrie. ''A venit la mine si mi-a pus mainile pe umeri zicandu-mi 'Tom, am sa scriu o carte despre un baiat si tipul de baiat pe care il am in minte este unul dintre cei mai duri. Este un baiat asa cum ar fi trebuit sa fi tu in copilarie. Cate copii vei lua Tom ? jumatate ?'' Sawyer a declarat atunci pentru un ziar local, la scur timp dupa ce Twain a publicat cartea. Imi mai spunea: ''Intr-o zi am sa te pun iar intre paginile cartilor'' si eu i-am zis '' Da-i drumul, Sam, dar numai nu-mi poci numele''.

Citeste si Jurnalul!

Foto: wikipedia.org

Cea mai ieftina casa din Marea Britanie costa 750 de lire! Vezi cum arata!... Secretul anti-gravitatie al lui Michael Jackson. De ce nu cadea in nas?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x