Antena Căutare

Peste 500 de vulturi pe cale de dispariție mor după ce mănâncă cadavrele elefanților otrăviți

Mai mult de 500 de vulturi pe cale de dispariție au murit după ce au mâncat trei elefanți morți, care au fost otrăviți de braconieri.

Mai mult de 500 de vulturi pe cale de dispariție au murit după ce au mâncat trei elefanți morți, care au fost otrăviți de braconieri.

Cei 537 de vulturi au fost găsiți morți într-una din zonele protejate de gestionarea vieții sălbatice (WMA) din Botswana. Printre animalele ucise au fost 468 vulturi cu fundul alb, 28 vulturi cu căpișon și 17 vulturi cu cap alb.

Toate sunt clasificate fie ca fiind pe cale de dispariție, fie că sunt amenințate critic de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii Lista Roșie.

„Se credea că otrăvirea a fost cauzată de legarea a trei cadavre de elefanți răpiți, cu o substanță chimică otrăvită care duce la o mortalitate semnificativă la vulturi", a afirmat guvernatorul într-o declarație pe social media.

Păsările călătoare au reprezentat o problemă îndelungată pentru braconieri, făcând păsările deosebit de vulnerabile la otrăvire, potrivit Fundației Wildlife African (AWF).

„Pe măsură ce păsările se îngrămădesc la cadavrele animalelor, ele descoperă, de asemenea, locurile de activitate ale braconierilor", a declarat fundația pe site-ul său.

Deși e o problemă pentru braconieri, păsările pe cale de dispariție sunt vitale pentru un ecosistem sănătos și funcțional, conform AWF. Hrănindu-se cu cadavrele animalelor decăzute, vulturii joacă un rol esențial în menținerea curățeniei mediului și minimizarea răspândirii bolilor contagioase.

Guvernul de la Botswana a declanșat recent controverse prin ridicarea unei interdicții privind vânătoarea de elefanti, după ce a afirmat că este îngrijorat de un număr mare de decese și de distrugerea mediului elefanților.

În declarația lor, oficialii au denunțat otrăvirea deliberată a animalelor de către braconieri ca "periculoasă și dăunătoare mediului".

În urma incidentului, autoritățile declară că „lucrează non-stop pentru decontaminarea zonei", în timp ce testele cadavrelor și mediului înconjurător vor fi analizate într-un laborator.

Otrăvirea în masă nu a fost un incident izolat. În 2013, mai mult de 500 de păsări, inclusiv vulturi, au fost uciși după ce au consumat cadavrele elefanților otrăviți în Namibia, potrivit presei locale.

Sursă: CNN

Un bărbat a murit după ce o mașină de gunoi a trecut peste el... Un bărbat a murit într-o pădure în timpul programului de muncă. Ce a făcut șefa acestuia este revoltător...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x