Antena Căutare

Peste 700 de mici castele de basm sunt abandonate în Turcia! Motivul îți va da fiori pe șira spinării! - GALERIE FOTO

Peste 700 de mici castele ce par desprinse dintr-un basm sunt abandonate în regiunea Bolu din Turcia, după ce economia din această țară a pornit pe o pantă descendentă. Valoarea unei sungure astfel de clădiri este de aproximativ 400.000 de lire sterline.

Peste 700 de mici castele ce par desprinse dintr-un basm sunt abandonate în regiunea Bolu din Turcia, după ce economia din această țară a pornit pe o pantă descendentă. Valoarea unei singure astfel de clădiri este de aproximativ 400.000 de lire sterline.

Mai exact, 732 de vile din regiunea Bolu sunt date uitării, după ce economia Turciei a scăzut, anul trecut. Aceste vile albe au acoperișuri negre și sunt aliniate de-a lungul unei văi, ascunse de dealuri pline de pini. Acestea par a fi replici în miniatură ale Castelului Neuschwanstein, aduse în Est.

Peste 700 de mici castele de basm sunt abandonate în Turcia! Motivul îți va da fiori pe șira spinării! - GALERIE FOTO

Proiectul ambițios Burj Al Babas, din care a făcut parte construcția acestor vile, ar fi trebuit să îi atragă pe cumpărătorii arabi. În loc de a călători în Europa, aceștia s-ar fi putut bucura de un castel medieval în Turcia.

Însă, după ani de creștere, economia din Turcia a pornit pe o pantă descendentă, iar mulți specialiști în economie prevăd o recesiune pentru această țară, în acest an.

Peste 700 de mici castele de basm sunt abandonate în Turcia! Motivul îți va da fiori pe șira spinării! - GALERIE FOTO

Grupul Sarot, care și-a propus să construiască mai multe locuințe, precum și un mall modern, a declarat falimentul.

Investitorii nu au mai efectuat plățile așteptate, din cauza scăderii prețului petrolului. Astfel, dezvoltatorii au rămas cu o datorie de 78 de milioane de lire sterline, după ce au reușit să vândă aproximativ o jumătate dintre mini-castelele proiectate.

În ciuda derulării unor conflicte în instanță legate de dreptul Grupului Sarot de a vinde aceste vile, președintele grupului, Mezher Yerdelen, a declarat că se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în luna octombrie a acestui an.

Premieră mondială la un spital din provincie! O femeie cu o tumoare cât o minge de handbal a primit o nouă șansă la viaț... El este omul care a salvat 2,4 milioane de copii! A donat sânge toată viața, la fiecare 19 zile și a uimit lumea: ”E, pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x