Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Raman cu tine

Ar fi putut deveni piftie! Momentul fabulos și uitat din istoria catedralei Notre Dame! Philippe Petit a mers pe sârmă, între turnuri - Galerie foto

Din istoria catedralei Notre Dame face parte și un moment fabulos petrecut în anul 1971, pe care martorii l-au privit cu sufletul la gură. Echilibristul Philippe Petit a mers pe sârmă între cele două turnuri patrulatere ale edificiului, după care a fost arestat. 

Din istoria catedralei Notre Dame face parte și un moment fabulos petrecut în anul 1971, pe care martorii l-au privit cu sufletul la gură. Echilibristul Philippe Petit a mers pe sârmă între cele două turnuri patrulatere ale edificiului, după care a fost arestat.

Philippe Petit avea 21 de ani și trăia în Paris când a decis să facă un număr nebunesc și absolut uluitor – să meargă pe sârmă între cele două turnuri patrulatere ale catedralei Notre Dame, pe 26 iunie 1971.

Petit nu a mers „întins” pe sârmă, între cele două turnuri ale catedralei Notre Dame, ci a făcut și o pauză – ca să se întindă pe sârmă și ca să facă și câteva giumbușlucuri.

După acest număr pe care oamenii din apropierea catedralei Notre Dame l-au privit cu sufletul la gură, Philippe Petit a fost arestat. Însă, echilibristul nu s-a impacientat - știa că nu se va opri la acest număr.

La câteva decenii după ce a mers pe sârmă între cele două turnuri ale catedralei Notre Dame, Philippe Petit a reluat numărul la Turnul Eiffel.

Însă, de această dată, Philippe Petit nu a fost arestat, deoarece numărul lui a fost comandat de primarul Parisului de la acea vreme. Ocazia a fost celebrarea a 200 de ani împliniți de Declarația drepturilor omului și ale cetățeanului.

Declarația este carta fundamentală prin care la data de 26 august 1789 au fost puse, în Franța și în lume, bazele democrației moderne.

În anii 1970, Philippe Petit a devenit cunoscut în New York pentru numerele sale frecvente de echilibristică pe sârmă și pentru show-urile lui de magie în parcuri centrale, mai ales în Washington Square Park.

Unul dintre cele mai cunoscute numere ale lui Philippe Petit a fost cel din august 1974 în care acesta a făcut echilibristică pe sârmă între Turnurile Gemene ale World Trade Center din Manhattan, la peste 400 de metri distanță de pământ.

Philippe Petit s-a îndrăgostit de magie și jonglerii încă din copilărie. Îi plăcea să se cațere, iar la vârsta de 16 ani a făcut primii pași pe o sârmă. După cum a povestit chiar el, Philippe Petit a învățat într-un an „tot ce se poate face” pe o sârmă, după care a început să își inveteze propriile trucuri.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro