Antena Căutare

Adjudecat! Acesta este cel mai scump tablou din lume: Valorează 179,3 milioane de dolari

O pânză de Picasso a devenit luni cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, fiind adjudecat cu 179,3 milioane de dolari, în cadrul unei ședințe excepționale organizate de casa Christie's la New York, unde au fost doborâte zece recorduri mondiale, transmite marți AFP.

O pânză de Picasso a devenit luni cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, fiind adjudecat cu 179,3 milioane de dolari, în cadrul unei ședințe excepționale organizate de casa Christie's la New York, unde au fost doborâte zece recorduri mondiale, scrie Agerpres

'Femeile din Alger', pânză pictată în 1955 de maestrul spaniol Pablo Picasso, fusese estimată la 140 de milioane de dolari. Disputată de patru-cinci potențiali cumpărători, tabloul a depășit fără dificultate recordul deținut de tripticul lui Francis Bacon intitulat 'Trei studii ale lui Lucian Freud', adjudecat cu 142,4 milioane de dolari în 2013. Tabloul lui Picasso, realizat în semn de omagiu adus lui Henri Marisse, care murise în noiembrie 1954, fusese vândut la o licitație organizată de casa Christie's în 1997 cu 32 de milioane de dolari.

La licitație s-au vândut 35 de opere, plătite în total cu 705,85 milioane de dolari. Creația de bronz 'Om arătând cu degetul' a lui Giacimetti, înaltă de 1,77 metri, din care există doar șase mulaje în toată lumea, era estimată la 130 de milioane de dolari, fiind adjudecată în trei minute cu 141,28 de milioane de dolari, record mondial pentru o statuie.

Astfel a fost depășit recordul deținut de o operă a aceluiași artist elvețian, 'Bărbatul care merge I', adjudecată cu 103,93 milioane de dolari în 2010.

Galerie FOTO! Da, sunt reale și superbe: Bijuterii realizate din... linguri și furculițe... Testul de școală primară pe care 90% dintre adulți îl pică! Privește IMAGINEA și găsește diferența: A, B, C, D sau E?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x