Antena Căutare

Picturi neo-impresioniste de Pissarro şi Signac, vândute la Sotheby's pentru 22 de milioane de lire sterline

Trei opere de artă semnate de Camille Pissarro şi Paul Signac, însuşite de nazişti şi retrocedate recent familiei unui colecţionar evreu, au fost vândute în licitaţia organizată marţi, de Sotheby's Londra, dedicată impresioniştilor, moderniştilor şi suprarealiştilor. Totalul vânzărilor a fost de 49,9 milioane de lire sterline.

Cea mai importantă dintre cele trei opere este "Gelée blanche, jeune paysanne faisant du feu" a lui Pissaro, estimată la 12 milioane de lire sterline. A fost adjudecată în final pentru 13,2 milioane de lire sterline. Considerat "unul dintre cele mai impresionante exemple de pointilism", tabloul a fost realizat de artist în şase luni.

Celelalte două tablouri sunt semnate Paul Signac: "La Corne d’Or", cu valoare estimată la 5 - 7 milioane de lire sterline, a fost vândut contra sumei de 7,6 milioane de lire sterline, iar "Quai de Clichy. Temps Gris", estimat la 800.000 de lire sterline, şi-a găsit cumpărător la 1,3 milioane de lire sterline.

Sursa : news.ro

Și-a pierdut un picior, l-a părăsit iubita, a crezut că pentru el viața s-a sfârșit, însă după cinci ani a devenit milio... Art Safari 2020 - Prima expoziţie în România a grupului american fenomen mondial Guerrilla Girls şi programe dedicate pi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x